Tartışma:Füruğ Ferruhzad

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Feminizm (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Feminizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Feminizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İran (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İran maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İran kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


ben fotoğraf konusuna pek giremedim henüz. birisi bu şahane kadının bir fotoğrafını ekleyebilir mi acaba.--kibele 10:24, 7 Haziran 2006 (UTC)

Fotoğrafı eğer ingilizce yada diğer vikilerde varsa girebiliriz sanırım. Telif sorunları kısacası. kendisi şahane mi bilmem ama şiirleri enfestir benim için.--LandSCape 10:27, 7 Haziran 2006 (UTC)

Kitap sitelerinde kapak resmini koyduğum kitabın Türkçe adı Bir Başka Doğuş olarak geçiyor, fakat yazarın hayatını anlatan bazı sitelerde Yeniden Doğuş olarak geçiyor. Ben kitap kapağını aldığım yerdeki ismi baz alıdım. Eğer yanlışsa değiştirilebilir.--renegademsj 10:52, 7 Haziran 2006 (UTC)

teşekkürler fotoğraflar için. kendi fotoğrafı da olsa iyi olurdu ama.. :( şiirleri tabii ki çok güzel. bir belgesel görmüştüm, siz de görseydiniz neden şahane dediğimi anlardınız. --kibele 14:11, 7 Haziran 2006 (UTC)

Fotoğrafları artık isteyenler ilgili dış bağlantı bölümünde verilen web sitelerinden bakarak görebilirler sanırım. Şiirleri bağlamında benim en çok sevdiğim iki kadın şairden biridir ve imge izlek yönelimi beni de çok etkilemiştir. Saygılarımla.--LandSCape 14:25, 7 Haziran 2006 (UTC)

  • telif meseleleri kafamı karıştırıyor ama bakıcam, teşekkürler.

kadın şairleri ayrı mı kategorize ediyorsunuz? şair demek yeterli değil mi? --kibele 16:33, 7 Haziran 2006 (UTC)

  • Kategori:Kadın yazarlar'dan sonra açmıştık sanırım, başka bir kadın ayrıntılı kategoriden sonra da olabilir (tam hatırlamıyorum). Kategorileştirme yeni yapılıyordu. Hatta bir yerde bunun tartışmasını da açmıştık insanlar incinebilir ve ayrımcı bir tutum olabilir diye. Ama çok eski hususlar, şimdi nerede hiç bilmiyorum. Bence kadın şairler ve benzeri kadın vurgulu kategoriler kaldırılabilir. Zira cidden ayrımcı algılanabilecek kategoriler, açan hangi niyeti taşımış olursa olsun. İsterseniz bunu Kategori:Kadın şairler'in tartışma kısmında tartışalım, orası daha doğru yer. İyi çalışmalar... - Noumenon 16:39, 7 Haziran 2006 (UTC)

Hayatta hiçbirşeyi kategorize etmem ve önyargılarımda yoktur. Sadece o duyarlılığın nasıl bir insandan çıktığını anlatabilmek adına gerekir. Beni en çok etkileyen iki şairin de kadın olması daha önemli benim için. Duyumsamak adına da önemli, ki kendini ötekileştirip onun dünyasına usulca sokulabileceğiniz bir insan sıcaklığının duyarlılığı vardır onda. Saygılarımla.--LandSCape 16:43, 7 Haziran 2006 (UTC)

Telif ihlali.. ©2002 Denizfenerim.sitemynet.com .. Silinip tekrar yazılmalı önemli bir kadın şair,yazar, yönetmen vs...--Boyalikus 21:37, 11 Nisan 2007 (UTC)

  • Füruğ'un resmini ekleyen arkadaştan Allah razı olsun. Kibele çok sevinecek:) --maderibeyzamsj 15:24, 18 Mayıs 2007 (UTC)
  • Teşekkür ederim Maderibeyza. En beğendiğim fotoğrafını ekledim ama daha çok fotoğrafı var. Bu sevinecek olan Kibele arkadaş bana e-mail adresini verirse, Füruğ ile ilgili sayısız resmi kendisine iletebilirim de. --Arinna'l 16:31, 18 Mayıs 2007 (UTC)