Tartışma:Esik kurganı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kazakistan (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kazakistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kazakistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Arkeoloji (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arkeoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arkeoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Maddenin ismi Issık Kurganı olması gerekmezmi?--Tevfik1958 09:24, 30 Aralık 2008 (UTC)

Madde içerisnde bulunan ve belli bir bilimsel makaleye dayanmayan ÖSS sorusu kısmı gerekli görülmediğinden kaldırılmıştır. Konuyla ilgili sadece bilimsel yazı ve makalelere dayanan eklentiler yapınız! Kullanıcı:Celikadam1 25 haziran 2009 02:48 (UTC)

Kalsın. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih eğitim politikasını bilimsel açıdan araştıranlar için çok faydalıdır. Ayrıca ÖSS'de çocuklarımız kötü puan mı alsınlar? Takabeg ileti 00:07, 25 Haziran 2009 (UTC)

bu soru akademik bilgiye aykırıdır. kaynaklarımızda böyle bir bilgi yoktur. öss sadece bilgiyi ölçer. bilgi öğretmez . akademik hatalı bir soru

Kurqanın adı Issık`dır. Issık yazısı ise türk runik harfları ile yazılmışdır: "Köçü anısı ağıl. Oquz ər için Uqusgü çizib". Bak, qaynaq - GünAz Tv. saytında "Issıq yazısı", 29 haz.09.Kullanıcı:Ağasıoğlu

madde başlığı hakkında[kaynağı değiştir]

Göktürk yazısının prototip halidir İskitçe.