Tartışma:Ermeni Ulusal Hareketi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Ermeni ulusal hareketi sayfasından yönlendirildi)

Makalenin İsmi[kaynağı değiştir]

Bu makalenin ismi için daha iyi bir fikri olan var mı? --Kazil Kucuk 18:13, 3 Ocak 2010 (UTC)

Armenian national movement Takabeg ileti 13:52, 4 Ocak 2010 (UTC)

Bu konu için Sabri76'nın önerdiği 'Ermeni İsyan ve Katliamları' ismi en doğrusudur. İki madde olmasına da hiç gerek göremiyorum. Bu maddenin Ermeni İsyanları (I. Dünya Savaşı) maddesiyle birleştirilip, birleştirilen maddenin Ermeni İsyan ve Katliamları adıyla devam etmesi en makul olanıdır. Birleştirme hakkında görüşlerinizi rica ediyorum. İyi çalışmalar. --iazak 15:16, 4 Ocak 2010 (UTC)ileti

İsmi:Ermeni ulusal hareketleri[kaynağı değiştir]

O zaman yanlış interwikiler mi eklendi ? İnterwikileri Ermeni ulusal hareketleri veya Ermeni ulusal kurtuluş hareketleri. Gerekirse birleştirilebilir. Takabeg ileti 15:28, 4 Ocak 2010 (UTC)

Bu bayağı taraflı bir madde. Sırf Türkiye Cumhuriyeti'nin bakış açısından yazılıyor. Zaten madde başlığı taraflı. Takabeg ileti 15:32, 4 Ocak 2010 (UTC)

Bence Takabeg haklı. Bir kişinin "düşmanı" diğer kişinin "özgürlük savaşcısı." Bence her iki gürüşde doğru. Bence asıl ismi "Ermeni Ulusal Hareketleri" olmalı ve "Ermeni isyanları" ise ikinci ismi olmalı. HER İKİ tarafın idealojisi yansıtılmalı ve okuyucu hangisi doğru ise karar vermeli. Ayrıca sadece Osmanlıda değil Rusya ve İranı da kapsamalı. --Alma89 15:57, 4 Ocak 2010 (UTC)
Hiçbir tarafın ideolojisi yansıtılmamalıdır. Takabeg ileti 16:16, 4 Ocak 2010 (UTC)
Değişik ideolojilerin görüş açılarının çelişkili olacağı muhakkak. Peki bir tarafın Ermeni Kırımı veya Soykırımı dediği konuya, diğer tarafın yalnızca 'Ermeni Tehciri' demesine nasıl karşılık verilir. Onlara da mı haklısınız diyeceğiz. Osmanlı'ya her isyan edene 'Xlerin İsyan ve Katliamları' yazmaya kalkışılmıyor sonuçta. Ermenilerin mücadele tarihinin diğerlerinden bir farklılığı olduğu açık değil midir. Modern zamanlardaki ilk terör hareketlerinden bazılarının faili olduğu da tarihi bir gerçek, devlet başkanına (padişaha) suikast işleyen de. Bunların 1915'ten yıllar önce olması da cabası. Aslında derdimiz Ermenilerin tamamını rencide edecek ifadelerden kaçınabilmek. Ama başlıkta bunu yapmanın yolunu ben bulamadım. Yalnız Taşnaklara ya da Devrimci Konfederasyonlarına değinmek yeterli olmuyor. Bir de şunu sorayım, ona göre karar verin. Ermeni Ulusal Hareketleri başlığını seçilmesi kabul görse bile yaşayabilir mi? Yaşayabilse bile vandalizmden kurtulabilir mi? --iazak 16:20, 4 Ocak 2010 (UTC)ileti
"Yaşayabilse bile vandalizmden kurtulabilir mi?" Bence bu kadar kötümser olma. Ben insanların iyi yazılmış makalelere karşı bir saygısı olduğuna inanıyorum. Asıl sorunu okuyucularda aramak yerine yazının dengesinde aramak lazım. Bu konuda [bu bağa bir bakarsan] ve zamanını olusa bu konuda fikir üretirsen. --Alma89 16:32, 4 Ocak 2010 (UTC)
Teşekkür ederim Alma89. Tekrar düşünmemi sağladınız. Öncelikle iyimser olmaya karar verdim. İyimser olalım ki iyi sonuçlansın derler. Bunda maddeyi iyi geliştirmenizin de rolü var tabii. Maddenin başlığına dönersek, fikrimi değiştirmeye karar verdim. Ne kadar isyan, katliam ve terör hareketi içerirse içersin, sonuçta bu maddenin doğru başlığı Ermeni Ulusal Hareketleri olmalıdır. Madde içinde bu unsurlardan uygun biçimde sözedilmesi kaydıyla tabii. Hareketi yerine Hareketleri olarak çoğul kullanmakta yarar var. Çünkü madde içeriğinde farklı kategorideki hareketlerden sözedilmesi gerekiyor. --iazak 10:28, 5 Ocak 2010 (UTC)ileti

Eksik başlıklar[kaynağı değiştir]

Bu [[1]] sürümde türkçe ingilizce ve azeri sayfalarında bulduğum kaynağı olan bilgileri ekledim. Gözden kaçan daha önce yaratılmış ama bu makalede olmayan bilgilere sahip olanlar varsa lütfen yardım edin... --Alma89 02:21, 5 Ocak 2010 (UTC)

Alma89'un maddede yaptığı geliştirmeyi takdir etmemek elde değil. Şu haliyle Ermeni Ulusal Hareketleri olmuş durumda. İsterseniz şöyle bir yol izleyelim.
1.Önce Alma89 geliştirmelerini tamamlasın. (Türkçe ve harf hataları dahil.)
2.Ardından Takabeg, ben ve diğer gönüllüler de gözden geçirip, özellikle eklenebilecek uygun kaynak bulup ekleyelim. Örneğin benim eklediğim Bolhovitinov raporuyla ilgili cümleler de buraya taşınması gerekenlerden.
3.Sonra iki maddeyi birleştirip adını Ermeni Ulusal Hareketleri olarak değiştirelim. 1. Dünya Savaşı'nı ayrı tutmanın yararı olduğunu düşünmüyorum.
4.Son olarak Ermeni Kırımı maddesi içinden taşınması gerekenleri taşıyalım.
Bu plan hakkında onay, red ve yorumlarınız bekliyorum. --iazak 10:45, 5 Ocak 2010 (UTC)ileti
  • Şu tartışmada belirttiğim gibi Ermeni Kırımı'nda yaşanan olayların büyük ölçüde tersi bu maddede yazılmaktadır. Tabii henüz pek bir şey yazmadığından anlaşılmayabilir ama, Ermeni İsyanları (I. Dünya Savaşı) maddesi bu maddenin bir alt başlığı olmasının yanında en az bu madde kadar genişleyebilecek bir maddedir. Bu nedenle birleştirmeye gerek yoktur. Interwikilerde ise bir Ermeni isyanı olduğu doğrudur ancak, taslak kriterlerimizde dahi İngilizce Viki'yle aramızda farklılıklar olduğu gibi adlandırmada da farklılıkların olması mümkündür. İngilizce Viki'yi aynen taklit eden bir Viki olsaydık, on binlerce tek cümlelik maddelerimizin yanında bilimsel olarak bir olguya oturtulamamış ve bugün hâlâ gerçekliği tartışılan bazı maddelere Süryani Soykırımı, Pontus Soykırımı, Ermeni Soykırımı gibi isimler vermemiz gerekirdi. Ancak, olgusal gerçekliğe ve tarafsızlığa önem verdiğimizden bu maddelerden "katliam" olarak bahsediyoruz. Bu nedenle, interwikilerde ne olduğu bizi %100 bağlamak zorunda değildir. Elbette, konuyla ilgilidir ki, interwiki bağlantısı verilmiştir. Zira, madde Ermeni hareketlerini de yapılan katliamla beraber anlatmaya müsaittir ve anlatacaktır. Eğer gerekiyorsa madde geliştirilirken bölünür. Ayrıca o yıllarda her iki tarafın da birbirini öldürmesinin bir olgu olarak kabul edilmesi konusunda, birine "kırım" ya da "katliam" diğerine ise "isyan ve hareket" demek ise tarafsızlık politikamızı zedeler...--вяí¢αи76ileti 12:58, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • İçerikleri İngilizce Vikiden aktarılmadı mı ? Aktarmadıysa bambaşka bir konu el alınıyor demektir. O halde interwikileri kaldırmamız lazım. Eğer İngilizce Vikiden aktarıldıysa, içerik farkı yokken sadece başlığını değiştirilmesi dayanaksız ve taraflı olur. Zaten maddeye taraflı şablonu eklendi. Bu maddede anlatılan katliam mı yoksa millî hareketler mi ? Ona bağlı. Katliam ile ilgili madde ise katliam terimi kullanılabilir. Ama bunu da Ermeni Soykırımı gibi diğer maddeler ile alakasız bir şekilde sadece madde içeriklerine bakılarak yapılmalıdır. Takabeg ileti 13:04, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • Büyük bir kısmı öyle olabilir ancak, bu maddede anlatılan millî hareketler çerçevesinde yapılan isyanlar ve katliamlardır. Bu sebeple bu maddeye böyle bir isim verilmiştir. Interwikiler ise kaldırılabilir ancak, bu sefer de birleştirilmesi gereken iki madde ortaya çıkacaktır. Yani illa da Ankara'dan atla otobüse git Iğdır'a, gir müzeye araştırmanı yap ve yaz diyorsunuz ama, biraz bekleyin yaza kadar tüm vikipedistleri ve okuyucuları tatmin edecek bir madde çıkacak. Ancak, bu kadar tartışma oluyorsa bu cuma akşamı ya da haftasonu ODTÜ Kütüphanesi'nden ilgili kitapları bulup maddeyi erkenden biraz geliştireyim. NOT: en:Armenian national awakening maddesinde millî uyanış kısmı da bu maddeyle ilgili...--вяí¢αи76ileti 13:25, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • İçerik İngilizce'den alındı, yapı ona uygun sayılır, ama daha uygun hale getirilmeli. Siyasete biraz daha pay verilmeli. Adı da bu nedenle Ermeni Ulusal Hareketleri olmalı derim. (Tabii bu durumda intervikileri kaldırmayı tartışmaya gerek yok.) Gerek tarafsız olabilmek gerek geniş içerik eklenebileceği konusunda Sabri kardeşime katılıyorum. en:Armenian national awakening maddesinden yararlanmak gerektiği de doğru. Alt maddelerin uygun isimde açılmasıyla Ermeni Kırımı maddesiyle yaşanabilecek dengesizliğin giderilebileceğini varsayabiliriz; bu maddede Ermeni İsyanları tarzında listelere, Ermenilerin Müslümanlara karşı yaptıkları katliamlar, Ermeni örgütlerinin terör hareketleri gibi maddelere bağlantılar verilmesi yeterli olacaktır. Ne diyorsunuz? --iazak 13:43, 5 Ocak 2010 (UTC)ileti
  • İçerik elbette olgulara dayalı olacaktır. Ortaya sunulan bağlantı önerilerinin de madde geliştirilirken gündeme gelmesini tercih ederim. Ermeni Ulusal Hareketleri başlığının neden uygun olmayacağını da yukrarıda zaten belirttim. Artık maddeyi geliştirmeye bakacağız--вяí¢αи76ileti 14:13, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • Hmm. O zaman interwikileri kaldırmak zorundayız. Yine de taraflı şablonu kalacaktır. Eğer diğer vikilerde Kurtuluş Savaşı (Türkiye) maddesinin interwikisi olarak madde başlığı mesela I. Dünya Savaşı muzafferlerine karşı Türk isyan ve katliamları yapılırsa interwiki olduğu düşünülemez ve madde de taraflı olur. Bence interwikilere göre değiştirilip ayreten maddelerin açılması mantıklıdır. Takabeg ileti 14:20, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • Zaten madde içerikleri İng. Vikiden aktarıldı. O halde başlığının değiştirilmesi anormaldir. Metinde de kullanılan Ermeni Ulusal Hareketi olarak değiştirelim. Değiştirmek zorundayız. Takabeg ileti 14:29, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • Değiştirdikten sonra da Ermeni Ulusal Hareketinin yaptığı katliamlar diye başlık mı açalım? Ermeni Ulusal Hareketi bu maddenin bir alt başlığıdır. O hâlde interwikileri kaldıralım ve eğer isim-birleştirme tartışması olursa yeniden tartışırız. Ancak, şu durumda da İngilizce Vikipedi dahil hiçbir Vikipedi'nin Ermenilerin Müslümanlara katliam yapmasını bir madde olarak tanımaması yargısı ortaya çıkacak ve diğer Viki'lerle tarafsızlık anlayışımız konusunda var olan farklılık biraz daha belirginleşecek. Önemli olan kendi tarafsızlığımız. Yeri geldiği için not düşeyim: Bizim tarafsızlığımız İngilizce Vikipedi'den daha gelişmiştir çünkü, olgu olmayan bir "soykırım" kavramını bile "kırım" kavramına yönlendirebilme alçakgönüllüğü taşıyoruz. Şu an şablonun kalkmasına bir şey demiyorum ancak, bu hafta içinde maddeyi az da olsa geliştirirken bazı küçük düzenlemeler yapıp topluluktan tekrar değerlendirmesini isteyeceğim...--вяí¢αи76ileti 14:40, 5 Ocak 2010 (UTC)
    • Ayrıca, madde geliştikten sonra her iki maddenin de oldukça benzer olduğu görülecektir. Bakalım, farklarını bulabilecek miyim?--вяí¢αи76ileti 14:46, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • Hassasiyetiniz nedeninizi iyi anlatmışsınız, bu hassasiyet haklıdır aslında, ama Ermeni Ulusal Hareketleri maddesinin bu maddenin bir alt başlığı olacağını iddia etmek pek doğru değil. Doğrusuyla yanlışıyla (ki hepsi bakış açılarına göre göreceli olarak farklılık gösterir) tüm değinilenler Ermeni Ulusal Hareketleri içinde değerlendirilir. İçeriğe göre uygun alt başlıklarda da Ermeni Kırımını dengeleyecek maddelere bağlantılar oluşur. Zaten isyan ve katliamlar belli bir oranda anlatılıyor. Sizin müze çalışmanızdan sonra bu alanda içerik iyice genişleyecektir. Takabeg'in, benim ve diğer kullanıcıların da katkılarıyla bu alt maddeler de kaliteli hale getirilebilir. Ama aslolan Ermeni Ulusal Hareketi'ni interwiki olarak olgunlaştırmak olmalıdır. Hem ulusal hareket, hem isyan ve katliam maddelerini birlikte geliştirip kaliteli hale getirebilirsek geniş bir kabul sağlarız. Bu maddelerin genel bir kabul görmesi, en azından iyi niyetlilerin tartışmalarına gerek kalmaması çok önemlidir.
  • Gelelim diğer vikilerin Ermenilerin Müslümanlara katliam yapmalarını madde saymamasına. Ermeni Ulusal Hareketleri maddesinin Türkçe karşılığı olan maddenin adını ve içeriğini ne yaparsak yapalım bu 'saymama' değişmez. Yapılması gereken doğru madde dizisini gerçekleştirip madde içlerinde ilişkilendirdikten sonra diğer vikilere de taşımaktır. Tabii bu iş ayrı bir bahara kalır. --iazak 15:27, 5 Ocak 2010 (UTC)ileti

Kaynakların çoğu yabancı,örneğin bu konuda gerçekten çok büyük bir üstad olan Prof.Yusuf Halaçoğlu nun çalışmalarına sanırım hiç yer verilmemiş.ayrıca ermeniler tarafından katledilen Türklerin yanında azeri ve kürdlerden pek bahsedilmemiş bu katliamlara ait fotoğraflar da kullanılmamış.Ve burdaki başlıklar ve bilgiler değiştirmek zorunda olduğumuz şeyler değildir.bilimsellikte faşizm ve zorlama olmaz.--Bilgehan Öztürk 15:01, 5 Ocak 2010 (UTC)

Yazın birçok Türkçe ve İngilizce kaynakları kullanarak oldukça doyurucu bir madde yazacağım. Önerilerin için teşekkürler. Elinde kaynak varsa sen de tarafsız bir bakış açısıyla ekleme yapabilirsin. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 15:07, 5 Ocak 2010 (UTC)

tarafsızlık ve vikipediler[kaynağı değiştir]

  • yukardaki adlandırma ve içerik tartışmaları üzerine, konudan bağımsız olarak bir iki şey söylemek istiyorum. korkarım tarafsızlık meselesi de, vikipedi dillerinin bağları ve bağımsızlığı konusu da epeyce yanlış anlaşılmakta. VP:TBA, özetle "her madde, tüm taraflara eşit uzaklıkta ve ön yargısız olarak, güvenilir kaynaklarda yayımlanmış doğrulanabilir bilgilerle yazılmalıdır." der. ve de önyargı başlığı altında "Coğrafi önyargılar; tartışmalı konunun yalnızca bir ülkeye göre durumunun belirtilip, diğer ülkelerin bakış açısının belirtilmemesi gibi durumlar."dan sözedilir. şimdi bu noktada, "eğer filan maddede katliam diyorsak karşı tarafın yaptıklarına da katliam demeliyiz, böyle tarafsız oluruz" demek mümkün değil. her madde, her konu kendi içinde değerlendirilir ve o konu tarafsız kaynaklarda ve genel olarak nasıl adlandırılıyorsa öyle adlandırılır. bu noktada "o halde viki bağlantılarını kopartırız" demekse, "dünyanın bu konuda ne dediğinin bir önemi yok, biz burada kendi maddemizi yazıyoruz" anlamına gelir. ve de ansiklopedik olmaktan tümüyle uzaklığı bir yana, devekuşu misali kafayı kuma gömmekten başka bir anlama gelmez. benzetmeyi mazur görün, tv'de arkada kıbrıs derken önde kıbrıs rum kesimi denmesinden bir farkı yok. kısaca tarafsızlık bir karşılıklılık durumu değildir. "şu şu nedenlerle bu maddeye böyle bir isim verildi" gibi açıklamalar vikipedi ilkeleriyle uyumsuz. biz burada durumlara hangi isim daha uygunduru tartışamayız, belirlemeyiz. kaynaklarla uyumlu davranmak zorundayız. --ki bl 15:37, 5 Ocak 2010 (UTC)
Yanlış anlaşılmayı önlemek için belirtmek istiyorum. Bu sayfada "Eğer filan maddede katliam diyorsak karşı tarafın yaptıklarına da katliam demeliyiz, böyle tarafsız oluruz" denmiyor. Her iki tarafın da (güçlü olduğu ve fırsat olduğu zamanlarda) ayrı ayrı katliam yaptıkları bilimsel gerçeklerdir. Bunların soykırım mı saldırı mı, isyan mı direniş mi, milis mi terörist mi sayılacağı gibi ayrımları tartışanlar tartışıyor. (Ama bizim tartışmamız bu düzeyde de değil.) O dönem Ermenilerin içinde ciddi bir sayının gerek cephe gerisinde gerek Rus Kafkas Ordusu'na Gönüllüler Tugayı olarak katılarak katliamlarda bulunmaları, 'Ermenilerin Müslümanlara yaptıkları katliamlar' ifadesinin, alt başlığının veya madde adının kullanılabilmesini sağlar. Bizim burada daha ziyade tartıştığımız ise hangi madde adının hangi madde adını kuşattığının ve hangilerini nasıl kullanmak gerektiğinin saptanması üzerinedir. Yoksa kimse "Holokost maddesinde Yahudilere yapılan soykırım anlatılıyor, 'Yahudilerin Almanlara yaptıkları Xler' biçiminde bir başlık açılsın." demiyor.
Bu arada yazdıklarınız içerik olarak doğru tabii. Hatırlatmalarınız için teşekkürler. --iazak 16:06, 5 Ocak 2010 (UTC)ileti
  • tek tek örnek vererek, alıntı yaparak tartışmayı bölmek istemediğim için mealen anlatmıştım derdimi. tırnak içleri elbette benim cümlelerim ama bu yönde ifadeler gördüğüm için söyleme gereği duydum. genel olarak bunun tartışılmadığının farkındayım, benimki ansiklopedik bir hatırlatma. herkese kolay gelsin. --ki bl 17:47, 5 Ocak 2010 (UTC)

Bu maddede taraflı olan ne var? --88.234.95.190 01:59, 19 Kasım 2011 (UTC)

Her halde o şablon makalenin ismine bağlı olarak yerleştirilmişti. Makalenin adını değiştirdim, bence şimdiki hali ile hiç kimsenin aleyhine çıkamayacağı ve tüm dünyada kabul görmüş ortak bir terim kullanıldığı için makalenin ansiklopedik olması dahil türkçe Vikipedide bulunması ile ilgili hiç bir tartışmaya yer kalmamalı. Ama içeriği tabii ki, ermeni teröründen bahs etmeli. İsim sadece okuyucuya yön vermek amaçlı, yani içerikteki olayların tüm ermeni halkına değil, milliyetçilere mal edilmeli olduğunu belirtecek. Wertuose (mesaj) 05:14, 13 Eylül 2012 (UTC)

Madde geliştirilmeli[kaynağı değiştir]

Bu madde, Türkiye Türklerine ve Azerbaycan Türklerine karşı işlenen soykırımları anlatması bakımından oldukça önemli. Geliştirilmesi şart. Fazla uzun olmayan bir zaman dilimi içerisinde bu adresten yararlanarak maddeyi geliştirmeye başlayacağım. İyi günler. -- Türkischer Junge 07:30, 28 Nisan 2013 (UTC)

Bu maddenin silinip, şunun Türkçe sayfası açılması ve daha düzgün anlatımların kullanılarak geliştirilmesi gerekiyor açılacak örnek maddenin. --Vitruvian 17:57, 28 Nisan 2013 (UTC)
  • Bir toplum ile terörizm ifadesini yan yana getiren, doğrudan ilişkilendirme yöntemini tercih eden bir madde ne zamandan beridir Vikipedi'de açılabiliyordu? Taşnaklar işlediyse bir suçu, gidilir o maddeye yazılır ya da ASALA işlediyse maddesi bellidir. Yahut daha önce gösterdiğim gibi Ermeni milliyetçiliği maddesi açılarak olaylara tarafsızca değinilir. --Vitruvian 11:51, 1 Mayıs 2013 (UTC)
Mensuplarını Ermenilerin oluşturduğu kimseler tarafından yapılan terör eylemlerini ve bu kimseler tarafından kurulan terör örgütleri için bir topluluk ismi ile terörizmi yan yana getirmek taraflı olmak ise, maddenin başlığını değiştirerek "Ermeni örgütler tarafından işlenen terör olayları" yapmak mı gerekiyor? Veyahut benzeri bir şey. Maddeye uygun bir ad vermek iyi olabilir. -- Ullierlich 12:02, 1 Mayıs 2013 (UTC)
İlkin de söylediğim gibi Ermeni milliyetçiliği maddesi açılarak bu konulara kısım kısım yer verilmelidir. Fakat üslup ve tarafsızlığın da yakalanması önemlidir. Ki bu dediklerimi yapabilecek bilgi ve tecrübeye sahipsin. Madde açılmak için seni bekliyor. --Vitruvian 12:07, 1 Mayıs 2013 (UTC)
  • Madde adı kesinlikle değiştirilmeli. Kategori:Terörist örgütler sayfasında belirtildiği üzere: "Vikipedi tarafsız bakış açısı ilkesi gereği hiçbir kişi ve grubu terörist olarak nitelendirmemekte ve sınıflandırmamaktadır. (Maddelerin içinde de terörist ve terör örgütü gibi nitelendirmeler paralel bir şekilde aynı ilkenin korunumu gereği yapılamaz.) Silahlı örgütler için silahlı örgütler kategorisi bulunmaktadır ve gerekirse kullanabilirsiniz. Ayrıca maddelerde kişi ve grupların, ülke ve/veya uluslararası organizasyonların terörist ve terör örgütü listelerinde bulunduğunu belirtebilirsiniz." — Pınar (mesaj) 12:14, 1 Mayıs 2013 (UTC)
  • Bence madde adı için "Ermeni örgütler tarafından işlenen terör eylemleri" veya "Ermeni gruplar tarafından işlenen terör eylemleri" şeklinde bir değişiklik yapmak doğru olacaktır. Vitruvian, Ermeni milliyetçiliği maddesini yakın zamanda açacağım. Bu aralar biraz yoğunum, bu maddeyi de (Ermeni terörizmi) fırsatını bulduğum bu boş zamanımda geliştirdim. -- Ullierlich 12:29, 1 Mayıs 2013 (UTC)
  • Ama önerdiğiniz madde adında "terör" kelimesi yine geçiyor ve VP:TBA sorununu çözmüyor. Çeşitli Ermeni örgütler tarafından düzenlenen saldırıları ve örgüt yapılanması dışında Ermenilerin (veya Ermenistan vatandaşlarının) Müslümanlara yönelik saldırılarını neden tek madde halinde sunmak istiyorsunuz pek anlamadım. ASALA, ESAK, NAR, ARA, Taşnak Partisi'nin eylemlerinin bir çoğu için ayrı maddeler açılmış zaten. Dahası, Ermeni örgütlerin saldırılarıyla Ermenistan'ın saldırıları ayrı maddelerde değerlendirilmeli. Bu nedenle Ermeni milliyetçiliği maddesinin açılmasını destekliyorum ama diğer maddelerde işlenen konuların burada tek bir genel konu gibi yansıtılmasını doğru bulmuyorum. — Pınar (mesaj) 12:45, 1 Mayıs 2013 (UTC)