Tartışma:Elbistan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

İki özellik[kaynağı değiştir]

Hem bir partinin tanıtım ve reklamı yapılıyor, hem de özel sitelerin bağlantıları verilmiş. İki yönlü olarak tarafsızlık ilkelerine uymadığı görüşündeyim. Ayrıca yazım hataları var.--Levent Abi ileti 08:02, 20 Mayıs 2007 (UTC)

yorum-uyarı tarışma sayfasına aktarıldı[kaynağı değiştir]

  • Maddede yapılan imzasız yorum-uyarı tartışma sayfasına aktarıldı:"EMEĞE SAYGI GÖSTERİP YAZILANLARI SİLME ALIŞKANLIĞINI BIRAKIN SİTE REKLAMI YAPMAK İÇİN BURAYI KULLANACAK KADAR DAR KAFALI OLMAYIN KİMSENİN EMEĞİNİ SİLME HADDİNE SAHİP DEĞİLSİNİZ"--Düşünenadam 00:06, 20 Haziran 2007 (UTC)
  • Maddenin tümü telif ihlaline girmediğine göre yalnızca telif ihlali olan kısım çıkarılmalıdır.Bu imzasız yazı 85.102.160.190 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Bu arada şunu unutmayalım: Vikipedidedeki telifsiz maddelerin içerikleri bazı web sitelerine kopyalanıyor, kaynak verilmeden. Fakat yeni vikipedistlerimiz araştırma motorlarıyla aynı paragrafı bulduğunda o diğer sitelerin o maddeyi hangi tarihte oluşturulduğuna hiç bakmadan telif/sil etiketi koyuyor.Yani maddeyi oluşturan biziz, kazanan diğer siteler. Bu nasıl iş? Buna bir çözüm bulınmalı derim. İyyi çalllışmalar--78.183.204.207 23:29, 31 Ağustos 2008 (UTC)
  • Maddede isimle ilgili kısmın sonuna "Ama şu anki adı Elbistan'dır" şeklinde bir yazı eklenmiş. Zaten şu anki adının Elbistan olduğu başlıkta yazıyor. Ben şehrin tarihi ile ilgili bir detayı göstermek için bu bilgiyi girdim. Yoksa memleketimin eski isimlerini gündeme getirmek gibi bir maksadım yoktu. Ben memleketimin adıda dahil herşeyini çok sevmekteyim. Bu tarzda gereksiz bir eklemenin neden yapıldığını anlamış değilim. Asurbanipal 22:36, 4 Aralık 2009 (UTC)
  • Pek çok cümle düşüklüğü ve ifade noksanlığı bulunan bu maddeyi biraz düzeltmeye çalıştım. Lütfen hemen eski haline getirmeye çalışmayın da biraz Türkçenizi geliştirip öyle ansiklopedi maddesi yazın muhterem arkadaşlar.Bu imzasız yazı 85.108.69.81 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kalıntı mevcut mu?[kaynağı değiştir]

Elbistan ve köylerinde Oğuzların Avşar, Bayat, Beydili boyları çoğunlukta olmakla birlikte hemen hemen 24 Oğuz boyunun tamamı mevcuttur. derken bununla iligli bir kalıntı mevcut mu? 178.233.4.60 03:04, 12 Aralık 2014 (UTC)

Dulkadiroğulları Alevi Değildir[kaynağı değiştir]

Alevi düşmanlığım yok ama bu tarz eklemeler trollüktür. Dulkadiroğulları Sünni bir beyliktir. Elbistan tarihinde en ağır hasarı Şah İsmail İstilasında yaşamıştır. Bu imzasız yazı 88.229.141.191 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Şah İsmail ve Safeviler[kaynağı değiştir]

Şah İsmail ve Safeviler Alevî değil Şii-Batınî mezhebe mensuptur. Bu konuda yeterli araştırma ve tez çalışmasında bulanan bir araştırma görevlisi olarak amacım herhangi bir mezhep çatışması çıkarmak olmayıp yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmektir. Attila5035 (mesaj) 01.28, 28 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]

Kahramanmaraş ve Elbistan'ın Konumu[kaynağı değiştir]

Kahramanmaraş ili Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Doğal olarak bu ilimizin Elbistan adlı ilçesi de Doğu Anadolu Bölgesi'nde değil Akdeniz Bölgesi'nde bulunması gerektiği göz önüne alınması gerekirken bahsi geçtiği üzere tam tersi yazılması fevkalâde yanlış olmuştur. Attila5035 (mesaj) 01.30, 28 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]

Bende öyle biliyorum. Elbistan Akdeniz Bölgesi'nde olması gerek.Ekrembjk09 (mesaj) 01.47, 28 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]
Kesinlikle Attila5035 (mesaj) 01.26, 1 Mart 2023 (UTC)[yanıtla]