Tartışma:Ekim Devrimi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

takvim tarihlerinde bir karmaşa var gibi. --Özgür 17:39, 15 Haziran 2006 (UTC)

sanıyorum maddeye bir saldırı olmuş, geri alıyorum.

Konunun anlatılış biçiminin yanlışlığına mı, açık olarak marksist öğretinin çarpıtılmasına mı birşey desem... insanın neyi eleştirceğini şaşırtıyor (...) Marx ne zaman,nerede öyle bir cümle kurmuş?Lenin ne zaman,nerede sol bolşevikler iktidara gelsin demiş?

Troçki'nin konuya dahil ediliş biçimi ayrı bir komedi meydana getiriyor.Herhangi bir alaka bile kurmadan yazılmış, baştan sonra palavlralarla örülmüş, doğru düzgün bir kaynak verilmemiş. (...) Bu imzasız yazı Nguyengiap (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yeniden yazım[kaynağı değiştir]

Madde kapsamlı şekilde yeniden yazıldı.Ertly 17:30, 23 Ocak 2010 (UTC)

Burada Ekim Devrimi'nin tarihi 6 Kasım olarak geçiyor. Dolayısıyla Vikipedi'nin "tarihte bugün" sayfasına da aynı şekilde yansımış. İngilizce Vikipedi'de ise 7 Kasım olarak görünüyor. Türkiye'deki bazı kaynaklarda da 7 Kasım olarak görülmekte. Düzeltme gerekir mi, yoksa 6 Kasım olduğuna emin miyiz?Mehring 20:36, 6 Kasım 2011 (UTC)

Lenin Smolny'e gitmeden ve Silahlı Ayaklanmayı yönetmeden önce Merkez Komitesine yazdığı mektubu 6 kasım akşamı yazmıştır. Mektup şöyle başlıyor; "Yoldaşlar! Bu satırları durumun çok kritik olduğu 24 ekim (6 kasım) akşamı yazıyorum...". Aynı akşam bir kaç saat sonra smolny'e yerleşip silahlı ayaklanma için gerekli hazırlıklar yapılır ve ertesi 2 gün (7-8 kasım) Petrograd'da Kerensky hükümetini devirirler. Yani Ayaklanmanın başlangıcı 6 kasım gecesidir, 7-8 kasımda ise devrimin geri kalanı gerçekleştirilir. Dilerseniz Nisan Tezleri ve Ekim devrimi adlı broşürde durumun böyle olduğunu Lenin'in bizzat kendi kaleminden görebilirsiniz.88.254.33.26 01:15, 1 Aralık 2011 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

Maddenin genel olarak tek bir görüşe göre yazıldığını düşünüyorum. 20. yüzyılın dünya tarihini etkileyen en önemli olaylarından biri olmuştur. ifadesini taraflı olması nedeniyle çıkarmıştım ama geri alınmış. Kime göre en önemli olay? Bu kısmın ansiklopedik olmadığını düşünüyorum. Ceas08 (mesaj) 20:38, 1 Kasım 2016 (UTC)