Tartışma:Efkan Efekan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türk sineması (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türk sineması maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türk sineması kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

AK resimleri[kaynağı değiştir]

VP:AKP gereği burada sadece bir fotograf kullansak nasıl olur? Birini silmemiz bence uygundur. Ancak silme işlemine Maddenin yazarları karar verirse daha iyi olur. Sevgiler. --Manco Capac 08:36, 4 Eylül 2008 (UTC)

Madde adı Efgan Efekan olmalı[kaynağı değiştir]

Oyuncunun adının doğrusu Efgan Efekan olması gerekir, Efkan Efekan olmamalı. Ancak madde adını hemen değiştirmek (taşımak) yerine tartışma sayfasına bu uyarıyı koymayı tercih ettim. Belki iki ismini de de kullanıyordur. Resmi bir belge, kendisiyle yapılmış bir röportaj vb henüz görmedim. Bu belgelere ulaşan olursa referansıyla birlikte madde ismini değiştirebilir.

Şimdilik 'Efgan Efekan' dan bu maddeye bir 'yönlendirme' yaptım, o kadar.

Gazetelerde yer alan film ve gazino ilânlarının neredeyse tamamında (1960'lar-90'lara kadar), sinema afişlerinin neredeyse tamamında, sinema sitelerinde Efgan (Bazılarında Efgân) olarak yazılmış. Bir iki yeni tarihli afişte ve Google aramasında güvenilirliği az sitelerde ise Efkan olarak yazılmış (tek tük bazı eski ilânlarda da Efkan geçiyor!). TDK sözlüğünde "Efkan" sözcüğü çıkmıyor bile, "Efgan"ın ise Farsça kökenli bir sözcük olduğu belirtilmiş. Belki de bu yüzden olacak, Google'da 'Efgan' olarak aratınca tuhaf ve tersine bir biçimde "Bunu mu demek istediniz? "efkan efekan"" diyor ve 29.000 Efegan, 45.000 'Efekan' buluyor.

Docbaba mesaj