Tartışma:Ebulfez Elçibey

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Azerbaycan (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Siyaset (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Bu maddenin tarafsızlığı konusunda kuşku bulunmaktadır" şablonunun kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Hiç bir gerekçe açıklamadan maddeye "yanlı şablonu" eklemek etik bir davranış değildir. Şablonu ekleyen arkadaş bir düzenleme yapabilire mi acaba? Aksi taktirde gerekli düzenlemeyi ben yapacağım. --Vistrel 12:16, 10 Mayıs 2009 (UTC)

uyruk/millet bölümüne Türk yazılmış. neden? maddenin tarafsızlığı ve doğrulanabilirliği konusunda şüphelerim var. --Charismaniac 18:12, 24 Ocak 2010 (UTC)

Hiç şüphen olmasın, o bir Türk olarak doğdu ve bir Türk olarak da öldü. SERVET KABAKLI: Biz O'na 'haralısan' (nerelisin?) diye sordukça, bize 'yaralıyam' cevabını verdi Elçibey... Çünkü O, Azerbaycanlı'ydı, Türkistanlı'ydı ve ruyalarına giren, hülyalarını süsleyen Turanlı'ydı...--Melikov Memmedemail 19:28, 24 Ocak 2010 (UTC)
...1937-ci ilə kimi veirmliş pasportlarda milləti qrafasında azərbaycanlı yox, türk yazılırdı. «Öz adımızı yaddan çıxarmaq üçün düşmənlərimiz bizə nə ad desən verdilər, tatar dedilər, müsəlman və basurman dedilər, azərilər dedilər, türk əsilli olmayan dedilər və yalnız dedilər, amma sübut edə bilmədilər. İki xalq bizi həmişə öz admızla söydü, bunun biri fars, digəri isə ermənidir. Fars və erməni bizləri başqa adla yox, öz adımızla yəni, türk deyə söydülər, çünki bizləri tanyırdılar, kitabdan, elmdən, vərəqdən yox, yaşadıqları canlı həyatdan tanıyırdılar ona görə»- deyə Əbülfəz bəy vurğulyırdı. [1] Sanırım onun "Azeri" olmak istemediğini (her bir Azerbaycan Türkü gibi) anlamışsınız --Melikov Memmedemail 19:58, 24 Ocak 2010 (UTC)

Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasasına göre Türk, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkestir. Yani bu devlete vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür. Resmî tanımla Türk kelimesi etnisiteyi değil, bir vatandaşlık bağını ifade ettiğinden Elçibey'in milleti hanesine Türk yazılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü Elçibey Türkiye vatandaşı değildi. Azerbaycan Türkü yazılması daha doğru olur diye düşünüyorum.--Charismaniac 19:43, 25 Ocak 2010 (UTC)


Kutlu Altay 16:13, 10 Mayıs 2010 (UTC) Türkiye anayasası, Türklüğü, TC sınırları içerisinde ifâde etmiş olabilir. Ancak bu böyledir diye, Türk olan, Türk'üm diyen ve en büyük övüncü Türk olmak olan bir insanın elinden Türklüğünü nasıl alırsınız. Söylediğiniz saçmalıktan başka bir şey değil. Kutlu Altay 16:13, 10 Mayıs 2010 (UTC)