Tartışma:Ebu Hureyre

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Arkadaşlar isteyen istediğini düşünür yazar.Ama bir kişiyi anlatırken onla ilgili kesin şeyler anlatılmalıdır.Mesela ben bir müslüman olarak hristiyanlığın değiştirilmiş olduğuna inanırım ama hristiyan bir kişide son peygamberi kabul etmez etmeyebilir ne benim hristiyanlık değiştirilmiş dediğim hristiyanlık maddesinde yazar ne de hristiyanın inanmadığı İslam maddesinde yazar.Bu böyle olmalıdır.Saygılar...

kaynağa bak hizaya gel[kaynağı değiştir]

Risale-i nur enstitüsnü kaynak olarak kabu8l etmeniz ne kadar doğru? Bence gülünç çünkü.

Balabanpasa 12:40, 29 Mart 2010 (UTC)


Allahü teâlâ, (Ve küllen vaadallahül hüsna [Hepsi için Hüsnayı [Cenneti] söz verdim.]) buyuruyor. Hepsi Cennetlik olan insanlar için, nasıl, muteber değildir denebilir ki? Bu, âyet-i kerimeyi inkâr olmaz mı?

Ehli bilir ki, hadis ravilerinde, adalet şartı aranır. Ama Eshab-ı kiram ravi ise, onda böyle bir şart aranmaz. Çünkü hepsinin adil olduğunda icma hasıl olmuştur. Eshab-ı kiramdan herhangi birine adil değil diyen, icmaya karşı gelmiş olur. İcma'ya karşı gelmek de küfürdür.

Eshab-ı kiramın en fakiri olduğu için, Eshab-ı Suffa arasına katıldı. Eshab-ı Suffa, Mescid-i Nebi’de kalır, hep ilimle meşgul olurdu. Hazret-i Ebu Hüreyre, Peygamber efendimizin hep huzurunda bulunduğu için, pek çok hadis-i şerif işitip rivayet etmiştir. Eshab-ı kiram arasında Abdullah bin Ömer’den sonra, en çok hadis bilen budur.

Âişe validemize, Resulullahın söz ve hallerini en iyi bilenin kim olduğu sorulduğunda, buyurdu ki: (Resulullahın hâl ve sözlerini, en iyi bilen Ebu Hüreyre’dir. Yemin ederim ki, Ebu Hüreyre, bütün vaktini Resulullahın huzurunda geçirmiştir.) kaynak: http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4063

--85.102.23.57 17:51, 13 Mart 2013 (UTC)
Evvela vikipedya ensiklopedik bir sitedir. İcma şunu söyler bunu söyler bu Ehli Sünnetde geçerlidir. Bundan ilave bazı kardeşlerimiz Ebu Hüreyreni çok iyi tanımıyor galiba ?


…Ebu Hureyre dedi ki: Ömer bana dedi ki: “ey Allah’ın ve İslam’ın düşmanı! Allah’ın malını (Beytulmali) mi çaldın?” dedim ki: “ben Allah’ın ve islam’ın düşmanı değilim fakat Allah ve İslam’ın düşmanlarının düşmanıyım” hadisten sonra kitabın müellifi Hakim ve bu kitabı tahkik eden ez-Zehebi diyorlar ki: (Hakim): bu hadis Şeyhayn (Buhari ve Müslim) şartlarınca sahih‘tir fakat onlar rivayet etmemiştirler. ez-Zehebi: Buhari ve Müslim şartlarına göre (sahih).

Hakim, “Müstedrek”, 2/378, hadis 3327

Samral Guluzade 17:16, 11 Nisan 2013 (UTC)

Çok taraflı[kaynağı değiştir]

--Xahmet (mesaj) 19:57, 22 Mayıs 2013 (UTC)Şu anda sitede Ebu Hureyre başlığı altında bulunan yazı kesinlikle taraflı bir yazı olmak ile birlikte Ebu Hureyre'yi kötüleyen bir çok içerik bulundurmaktadır. Bu yazının kesinlikle en kısa zamanda değiştirilmesi gerekir.