Tartışma:Ebû Müslim Horasânî

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İran (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İran maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İran kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Ebu Muslim Kurdi" Diyede bilinir ![kaynağı değiştir]

"Ebu Muslim Kurdi" Diyede bilinir ------efendim yalan - dolan fikirler ve lütfen altdaki makaleyi okuyun :

Kaynak :http://www.sanliurfa.com/haber37121-ebu-muslim-kurt-muydu.htm yazar:Dr. Ahsen Batur tarih : 27 Ağustos 2011 Bu imzasız yazı Asparux Xan Bulqar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tarihî kaynaklara göre Ebu Müslim Horasânî Türkmen'dir (Türk'tür)[kaynağı değiştir]

Birçok tarihi kaynaklarda Ebu Müslim Horasani, Horasanlı bir Türkmen genci olduğu zikredilir. Bunlardan en sağlam kaynak bizzat Ehli Beyt taraftarı olmakla bilinen yönüyle ve "Kerbela Vakası ve Kerbela'nın İntikâmı" adlı Kitabın 256. Sayfasında Ebu Müslim Horasanî'nin Türk genci olduğu yazmaktadır! Bundan dolayı milliyeti Türk olarak değiştirilmesi gerekir. عہۗلہٰےاہۣۗلعہرہۣۗاقہۗے (mesaj) 23.49, 28 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

Ebu Müslim horasani al kurdi[kaynağı değiştir]

Ebu Müslimin kökenine tahrifat yapan türk(!) Tarihçiler abbasi sarayının yazarlarından biri Ebu dulemanın abu muslimle ilgili Kürt demesini ve ibn hallikanın bunu doğrulamasını kendine yediremeyiyorlar çünkü onlara göre tarihi bir şahsiyet eğer türk değil ise Fars veya Arap olmalı Kürt olamaz diye bir düşünce yapısı Kurmada (mesaj) 05.22, 6 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]