Tartışma:ETA (ayrılıkçı grup)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:ETA sayfasından yönlendirildi)

ETA adıyla madde oluşurulsa ve bu maddeden oraya yönlendirme olsa daha iyi olmaz mı? Ansiklopedide arama yapanların "Euskadi Ta Askatasuna‎" adını kullanarak arama yapmaları olasılığı bence çok zayıf. Türkiye'de ETA olarak daha yaygın olarak biliniyor çünkü. Muhammedcimci 23:17, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Bir kişinin bile "Euskadi Ta Askatasuna‎" adını kullanarak arama yaptığını zannetmiyorum. Zaten ara düğmesinin pek bir vazifesi yok örneğin franco yazdığımızda franco mimmi diye bir açılmamış başlığa %100 olasılık veriyor. ETA adında bir muhasebe programı,yunan alfabesinde bir harf var; gelecekte bu tür başlıklarda açılacağı için en uygun başlık bu.Burakhuseyin 21:28, 10 Ağustos 2006 (UTC)

ETA ve örgüt sözcükleri bir arada kullanılarak arama yapılınca doğru sonuçlar elde ediliyor. Muhammedcimci 21:30, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Maddenin adının "Bask Vatanı ve Özgürlük" olması gerektiği düşüncesindeyim. Pekçok örgütün adını, Türkçeleştirilmiş olarak kullanıyoruz çünkü. --Yurtta Sulh, Cihanda Sulh... Dsmuratileti 22:10, 29 Nisan 2008 (UTC)

Madde adı Euskadi Ta Askatasuna ya da ETA olabilir ama kanımca Türkçe adı olmasını doğru bulmuyorum. Türkçe'de daha çok ETA adıyla tanındığını ve bilindiğini düşünüyorum. Adının Türkçe anlamı maddenin ilk satırında parantez içinde verilebilir. --Mskyrider ileti 03:00, 16 Mayıs 2008 (UTC)
Ben, Vikipedi'de olan PKK örneğinden yola çıkarak bunu söylemiştim. Bu konuda belli bir standart oluşturmalı ve ona göre hareket edilmeli bence. Hazırladığınız Vikipedi:Adlandırma kurallarına da ekleyebiliriz bunu. -- Dsmuratileti 14:46, 16 Mayıs 2008 (UTC)
  • Madde adını ETA hâline dönüştürdüm. --DsMuratileti 15:27, 2 Eylül 2008 (UTC)

Bilen ETA"nin Euskadi Ta Askatasuna olduùnu bilir bilmeyende ETA diye arama yapar bask vatani ve ozgurluk olarak degistigi taktirde akilda kalmayacaktir.