Tartışma:Drina Köprüsü (roman)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Edebiyat (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Edebiyat maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Edebiyat kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bosna-Hersek (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bosna-Hersek maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bosna-Hersek kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sırbistan (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sırbistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sırbistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Drina Köprüsü Romanı Türk çevirmenlerimizin iyimserliği sebebiyle tarafsız ve hoşgörülü gibi anlaşılmaktadır.Oysa ki Ivo Andriç Müslümanların olduğu yerde doğup büyümüş onlardan hiç bir zarar görmemiş,hayatı boyunca iyi özelliklerimizi itiraf etmekten kendini alamamıştır.Hatta çok bunaldığı zamanlarda tekkelere gidip huzur bulduğunu söylemiştir.Ancak yazar bir ideoloji uğruna kitapta atalarımızı son derece kötülemiştir.Zaten kitabı yazdığı yıllar ikinci dünya savaşı zamanıdır.Balkan ülkeleri bizim herşeyimizi çok iyi bilmektedir.Ancak bizim ülkemizde Balkan tarihi araştırmalarıyla ilgili doğru düzgün ne bir gelişme vardır ne de bir kürsü kurulmuştur.Bizim de Balkanlara karşı bilinçli olmamız onların eserlerini okumamız,araştırmamız gerekir.Bu bütün vatandaşlarımızın bir sorumluluğu olmalıdır.Çünkü bizim halkımız kendi içinde kavgalar ederken hoşnutsuzluk ortamı oluştururken dışarıdan gelen insanlara şaşırtıcı derecede hoşgörülü olmaktadır.Tüm halkımızın kendi vicdanını sorgulaması gerek.--92.61.5.104 11:27, 2 Haziran 2010 (UTC)02.06.2010

kaynak belirtilmemiş[kaynağı değiştir]

"Roman Sırpların, Hırvatların ve Müslümanların bir arada yaşayamayacaklarının belgesi olarak okutuldu." cümlesi yazının sonunda yer verilmiş ancak hiçbir kaynak belirtilmemiş. Nerde okutuldu kim okuttu gibi sorular da ortada bırakılmış. Mikromilliyetçi bir önyargı olabilir mi? --83.66.226.40 00:10, 29 Kasım 2012 (UTC)