Tartışma:Drakula İstanbul'da

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türk sineması (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türk sineması maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türk sineması kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Versiyon mu değil mi?[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Maddenin başlarında bir cümlede Yabancı ülkelerdeki Drakula filmlerinin Türk versiyonu değil, kendi başına bir konusu vardır. deniyor. Ancak özeti okuduğumda hikayenin, orijinal romanla ve bu romana en sadık uyarlamalardan biri olan Bram Stoker's Dracula (film) filmiyle çok paralel olduğunu gördüm. Şurada da bu filmin uyarlandığı Ali Rıza Seyfi romanının, orijinal romanın "iyi kötü bir çevirisi" (more or less a translation of Stoker's novel) olduğu söylenmiş. Bu durumda, öyküye fazlasıyla yerellik katılmış olmakla birlikte, Drakula İstanbul'da filmi bir uyarlamaya benziyor. homonihilis 22:42, 25 Ocak 2008 (UTC)


Merhaba,
Ben başda filmi merak edip biraz araştırdım.Daha sonra da Vikipedi'de sayfasını açtım.Çoğu yerde Drakula İstanbul'da filminin bir uyarlama olmadığını duydum.Tabi buraya da öyle yazdım.Bugünlerde Drakula İstanbul'da filminin bir kopyası elime geçti.Filme bakarak daha ayrıntılı olarak buraya yazdım.Filmin Bram Stoker's Dracula (film)'ya benzediğini bende fark ettim.Bencede Drakula İstanbul'da bir uyarlama olmakla birlikte orjinalinin Türk versiyonu.Peki sizce ne yapmalıyız? Kullanıcı:Lord Leatherface 14:47, 26 Ocak 2008 (UTC)

Gördüğüm kadarıyla maddenin giriş bölümünü değiştirmişsiniz. Bir de "Adaptasyon" başlığını açmışsınız. Böylece romanın (ve filmin) temel olarak bir adaptasyon olmakla birlikte, ciddi oranda yerel unsurlar içerdiğini de belirtmişsiniz. Bu hali daha doğru bilgiler içeriyor, bana sorarsanız zaten yapılması gerekeni yapmışsınız. Az bilinen bir filmle ilgili güzel bir madde ortaya çıktı, tebrik ve teşekkür ederim. homonihilis 20:16, 26 Ocak 2008 (UTC)