Tartışma:Doom metal

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

anathema neden yazılmamış? dediginiz grupları bilen az kişi var ama anathema popülerligiyle öncü sınıfının basındadır

derim ki one last goodbye...

Anathema doom metal grubu değildir. Doom metalin özelliklerine bakın ve Anathema ile kıyaslayın. Veya doom metal olarak sınıflandırılmış herhangi başka bir grubun müziğine bakın ve Anthema ile kıyaslayın. One Last Goodbye gibi bir şarkı hangi özelliğiyle doom metal olarak adlandırılabilir? Grubun ilk zamanları doom metalin bazı karakteristiklerini taşır lakin popüler Anthema'nın metal ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Bence de doom değil. aslında çok grup değişmeli burda --78.160.253.28 00:53, 31 Ocak 2010 (UTC)


Anathema The Silent Enigma'ya kadar Doom/Death Metal yapmıştı,gerisi metal değildir.Ayrıca Death/Doom Metal içinde Paradise Lost,Anathema ve My Dying Bride'ın adı geçmelidir,bu üç grup Winter ve Disembowelment ile erken dönem Doom/Death Metal'in öncüleridir. My Dying Bride'ın Gothic Metal ile ilgisi azdır,Gothic Metal Paradise Lost çıkışlıdır.Bunlar düzeltilmeli...Enslaved 19:17, 7 Temmuz 2008 (UTC)

My Dying Bride'ın Gothic Metal ile ilgisi azdır,Gothic Metal Paradise Lost çıkışlıdır. Yazının iki yerinde özellikle vurgulanıyor; gothic metal ve gothic doom metal farklı şeylerdir.--Kuz 19:36, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Öncelikle böyle bir çalışma ve bilgilendirme için şükranlarımı sunarım. Karanlık ve kasvetli havayı en sıcak (soğuk) şekilde ayrıca sanatsal bir etki ile vurgulayan nadir müzik türlerinden birine ait bu bilgiler zira dinleyiciler için herşeyden önemli.

Yanlış bilinenlerin hat safhada seyrettiği ülkemiz rock & metal camiyası (ne kadar farklı olsalarda) kör bir cehaletin içinde kıvranır durur. Dinleyiciler artık yayın eksikliğinden mi yoksa indirilen şarkıların genre bölümlerine sürekli hatalı eklemeler yapılarak mı böyle bir kanıya varmışlar bilmiyorum...

Early Anathema gerçekten dediğiniz gibi Silent Enigma'dan sonra Doom etkisini geride bıraktı. Çıkardığı şarkılar gereksiz ve basit bir romantizm içermektedir. Karanlık ve kasvetli havayı bir canlıya karşı olan sevgi ve acı duyguları ifade ederek verilemeyeceğini sadece onu bariz bir arabeskin içine ittiğini anlamak bu kadar zor olmasa gerek... Dilerim dinleyiciler, özellikle ülkemizdekiler; herşeyi çok çok iyi bildiğini sanarak okudukları makakelerin profesyonel insanlarca kaleme alındığının farkındalığını yaşar ve kulak haberleri - atmasyon bilgileri ile bazı saçma iddialarda bulunmazlar.

Doom's Hide You !! :)

M.Genççınar