Tartışma:Doğrudan demokrasi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Felsefe (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İsviçre (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İsviçre maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İsviçre kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Lihtenştayn (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Lihtenştayn maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Lihtenştayn kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Doğrudan demokrasi elemeli meclisler sistemiyle pekala sağlanabilir.Bu sistem her küçük yerleşim biriminin kendi küçük meclisini oluşturarak ülke geneliyle ilgili bir konuda kendi görüşünü belirtmesi bu görüşlerin gittikçe daralan ve en sonunda ülkenin en büyük meclisi haline gelen son mecliste temsilciler tarafından sadece haber varilmesiyle oluşan kararlar bütünü kullanılabilir.Sistemde sadece bir mahalle örneğin bir ceza maddesiyle ilgili fikir belirtir ve bu fikir mahallenin görüşü olur semt meclisinde ise mahallerin görüşleri karşılaştırılarak ortak bir semt fikri oluşturulur bu basamaklar teker teker tırmanılarak en sonunda bir karara varılması mümkundür diye düşünmekteyim. . 192.152.243.230

  • Kesinlikle katılıyorum. Ülkemizdeki gelişmelere bakarak temsili demokrasinin demokrasiyle uzaktan yakından fazla alakalı olmadığını söyleyebilirim.