Tartışma:Anadili olarak konuşulma sayılarına göre diller listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Dil sıralaması sayfasından yönlendirildi)

Bu sayfadaki "konuşmacısı olan" ifadelerini şu gerekçeyle değiştirdim: Türkçede "konuşmacı" kelimesi, bir toplantıda (konferans, panel, açık oturum, vb.) söz alıp topluluğa hitap eden kişiler için kullanılır. Bence "native speaker" kavramının karşılığı "doğal dil olarak konuşan" olmalı. memetsaldıran 04:19, 29 Ocak 2011 (UTC)

Maddenin adı hatalı. Anadili olarak konuşan sayısına göre diller listesi olabilir.--Reality 00:38, 29 Kasım 2011 (UTC)

Avrupa Türkleri[kaynağı değiştir]

Hollanda'da ana dili Türkçe olanların sayısı KKTC'nin toplam nüfusundan daha fazla. Türkçe ile ilgili bilgilerde ciddi eksiklikler var. --E4024 (mesaj) 21:39, 5 Temmuz 2012 (UTC)

Özbekçe, Azerice,Kazakça,Kırgızca diye Türkçeyi ayırmışlar. Bu dillerin hepsi Türkçedir,sadece lehçe ve şive farklılıkları mevcuttur.[1]Bu imzasız yazı Velisahiny (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Dil sıralaması ama neye göre bir sıralama olduğuna madde adında yer verilmeli. Ana dil olarak konuşulma sayılarına göre diller listesi gibi bir şey olabilir. --Cobija (mesaj) 10:32, 6 Ağustos 2017 (UTC)

Madde adı değişmeli. Bu haliyle (Dil sıralaması) hiç bir anlam ifade etmemekte ve içeriği de eksik temsil etmekte. Benim önerim "Anadil olarak konuşanların sayısına göre dillerin listesi" Kralkes (mesaj) 21:43, 13 Ağustos 2017 (UTC)