Tartışma:Deizm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Bu doğrultuda da; varolan tek bir tanrının ya da üstün varlığı kabul ederler." Burda ne demek istiyor? Anlatım bozukluğu gibi geldi bana. --78.180.53.60 13:03, 14 Ocak 2008 (UTC)

Müslümanlarda onlara Kadiriye denir.

  • "Deizm ile ilgili eleştiriler" başlığı altında deizmin "cenneti cehennemi kiliseyi sinagogu peygamberleri reddettiği için" eleştirildiği belirtilmiş. Deizm'in anlamı zaten budur, bu bir eleştiri mi? Türkçeye çevirirsek: "Deizm, deizm olduğu için eleştirilir." demekle aynı şeydir. "İslam, islam olduğu için", "Musevilik, musevilik olduğu için", "Budizm, budizm olduğu için" eleştilir yazmalı mıyız? Anlatmaya çalıştığım şey şu: bir şeyin eleştiri olması için kendi felsefesi ile arasında bariz bir çelişki olması gerekir. Bir şeyi, özünde olan şeyler için eleştiremezsiniz. "Deizm Tanrı'ya inanır ama Tanrı'nın varlığını ispatlayan hiçbir bulgu yoktur." derseniz bu bir eleştiridir ama "Deizm Tanrıya inanır ama dinlere ve dinle ilgili kavramlara inanmaz." derseniz bu bir eleştiri değildir, bu deizmin tanımıdır. SuiGeneris | ileti 16:05, 19 Haziran 2011 (UTC)

Şu sembolü kaldırdım. Bu sembol Amerikalı deistler için "önerilmiş" resmiyeti olmayan bir sembol. Kaldı ki sembolü dizayn eden şahıs sembolde D-Day'e (Müttefiklerin savaşı kazandmasının yolunu açan Normandiya çıkartmasına) gönderme yapıldığını söylüyor ki TBA açısından sakıncalı.--Abuk SABUK mesajlaş 08:46, 28 Ağustos 2011 (UTC)

Usluba uygun olmayan maddeler kaldırıldı 24.10.2012

Çok "mavi" var[kaynağı değiştir]

Özelliikle "Genel Bakış" ve "Bilimsel Gelişmeler bölümünde deizmle doğrudan ilgili olmayabilecek maddelere link verilmiş. okumayı zorlaştırdığı fikrindeyim. özgürüm (mesaj) 13:04, 6 Nisan 2015 (UTC)

Bilimsel Gelişmeler bölümü[kaynağı değiştir]

Bu bölümde anlatılanların deizmi nasıl etkilediğinden bahsedilmemiş. bu bölümün silinmesini veya başka bir maddeye taşınması uygun olabilir. Bu imzasız yazı Nighteagle2000 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. özgürüm (mesaj) 14:16, 6 Nisan 2015 (UTC)

tdk güncel sözlük[kaynağı değiştir]

Tdk.gov.tr'deki güncel sözlük her aramada farklı bir "guid"li link vermmektedir. herhangi bir aramaya sabit link vermek mümkün değil. bu yüzden buraya yapılacak bütün linkler ölü link olacaktır. Arama "isim, din b. (***) Tanrı'yı yalnızca ilk sebep olarak kabul eden, evreni bir Tanrı'nın yarattığına inanmakla beraber yaratıcının evrene hiçbir müdahalesi olmadığını ve olmayacağını savunan, vahyi reddeden görüş" sonucunu veriyor. referansın eklendiği tümceyi açıkça destekleyici ir argüman içerip içermediği tartışalabilir.