Tartışma:Defne Joy Foster

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

ulusa neden türk yazıyorsunuz onun ırkına amerikan ya da yarı amerikalı yarı türk yazılmalı sonuçta babası amerikan. Irkı kısmının acilen değiştirilmesini öneriyorum. Ya da türk vadandaşı yazılsın türkiyeli yazılsın...19:09, 2 Şubat 2011 (UTC)

O ırk değil, vatandaşlık ;)--Rapsar 19:19, 2 Şubat 2011 (UTC)

Vatandaşlık bakımından söylüyorum, Türk demek (iki yerde: "...Türk dizi oyuncusu" ve bilgi kutusunda "Ulus: Türk") yanlış. Verdiği bir röportajda şunları söylüyor: "... Üstelik ben çalışma izni almayacağım çünkü Amerikan vatandaşıyım... Yani gitsem her şey tıkır tıkır işleyecek..." Özetle, kendisi ya sadece ABD vatandaşı ya ABD ve T.C. çifte vatandaş. İşin ABD kısmından eminiz. T.C. kısmını bilmiyorum; elimde bir kaynak yok. İngilizce Wikipedia maddesine giriş yapanlar "a Turkish-American actress" ifadesini tercih etmiş. Bizimki, bu haliyle besbelli ki yanlış. Neophyrigian 18:33, 6 Şubat 2011 (UTC)

1996'da Kral TV'de sunuculuk yapmaya başladı. Kariyerinin başlangıcını da eklersiniz. --85.101.20.186 20:42, 2 Şubat 2011 (UTC) doğumu 2 Eylül dür.

1979 doğumlu değil 1975 doğumludur

Doğduğu yer kısmının kontrol edilmesi gerektiğini düşünüyorum Ncdlek 18:51, 3 Şubat 2011 (UTC)

@Ncdlek: 1979 değil 1975 saptaman için kaynak verebiliyor musun? Doğduğu yere ilişkin şüpheni biraz açabilir misin? Neophyrigian 22:39, 3 Şubat 2011 (UTC)

@Neophyrigian: Kontrolü, doğum tarihi için önermedim. Doğum yerinin İncirlik olduğunu düşünmüyorum. Ncdlek 09:00, 5 Şubat 2011 (UTC)

@Ncdlek Tamam; peki İncirlik hususunda niye şüphedesiniz? Ben bunu elimde İncirlik'e ilişkin kanıt olduğundan sormuyorum ama Web'de çok yerde öyle yazıyor. Öyle olmayabileceğini, genel manada "kaynak gösterilmeli" diye mi söylüyorsunuz, özel bir bilginiz mi var, İncirlik olmayabileceğine dair? Neophyrigian 11:26, 5 Şubat 2011 (UTC)

Kimin evinde öldüğü bilgisi magazindir, ansiklopedide ne işi var?[kaynağı değiştir]

Magazinel bilgi eklemesek diyorum...Bu imzasız yazı 83.66.167.236 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kimin evinde ölmüş veya başka dedikodular neymişten öte gerçekçi bilgiler, hayatı, kişiliği neşesi ve bizlere kattıkları eklenmeli.Bu imzasız yazı Ncdlek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi'ye bilgi girerken elimizde magazinle ilgili olan olmayan diye bir ölçüt yok. Nesnel bilgi ölçütü var; Vikipedi'nin kurallar manzumesine uyan bilgi girer, uymayan girmez. "Kimin evinde öldüğü" dedikodu değil, nesnel bilgi; bütün TV'ler söylemiş, bütün basın yazmış; bizde de bir cümleyle ve kaynaklı veriliyor. Yani, "Nerede?" sorusuna yanıt veriyor. Bunun yazılması değil, yazılmaması eksik yapardı maddeyi. Öte yandan "neşesi ve bizlere kattıkları" gibi şeyler son derece öznel olurdu. Burayı Defne Joy Foster için anı defteri olarak düşünmeyelim; yazılanların onu sevip sevmemekle en küçük bir ilgisi olmaması gerektiğini de unutmayalım. Örneğin ben bu maddenin daha nitelikli bir hale gelmesi için katkı yapmaya çalışıyorum ama kendisinin neşesi hakkında fazla bir fikrim olmadığı gibi, bana kattığı bir şey de aklıma gelmiyor ama bu, benim Defne Joy Foster maddesini daha iyi bir hale getirmeye çalışmama engel değil. Neophyrigian 22:35, 3 Şubat 2011 (UTC)

Kerem Altan'in polise verdigi ifadesi ana haber kaynaklarinda genelde ozet gecilmis. Saniyorum tum metnin oldugu bir kaynagin verilmesi yerinde olur. mesela bu. Alanic 00:08, 4 Şubat 2011 (UTC)

Çok zeki neophyrigian adlı editöre:[kaynağı değiştir]

Evladım, binlerce ölmüş kişiye ait madde var ansiklopedide... Kimin evinde öldüğü bilgisi kaçında yer alıyor bir bakıversen...

Nerede öldü bilgisi yerine İstanbul yazacaksın, hepsi o... Gerisi magazin. Maddenin kilidini açın ki bizler düzenleyelim.

Arkadaşlar, yukarıdaki imzasız 2 paragraf 5 cümleyi eğitim malzemesi olarak kullanıyorum: "Binlerce madde var, bak bakalım öyle mi" gibi içeriği boş sözler, genellikle, kimsenin bakmayacağı güvenine dayanır. Üç örnek veriyorum: "İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda...", "Türkistan'da Bolşevik Ruslar'a karşı yaptığı bir çatışma sırasında", "...yeraltı sığınağında...". Ayrıca, yer belirtilmeyen örnekler de olması, yer belirtmenin yanlış olduğunu göstermez. "Magazin" diye ölçütümüz olmadığını daha önce yazmıştım; yinelemekle yetiniyorum. "Nerede öldü bilgisi yerine İstanbul yazacaksın, hepsi o" denmiş. İstanbul'u neden yazıyoruz peki? Türkiye deyip geçsek ve "hepsi o" olsa yetmez mi? Veya onu bile yazmak şart mıdır? Hâtta, ansiklopedi üretmek şart mıdır? Yukarıdaki satırları yazan kişi, beni, her ne demekse, "editör" yapıvermiş? O nedir kuzum? Nereden çıkarıyorsunuz bunları? Bana olmadık bir görevi/sıfatı yakıştırmakta en küçük bir duraksama göstermemiş bu kişi bir de ağır vandalizm nedeniyle koruma altına alınmış maddeyi serbestçe düzenleme yetkisi istiyor. "Magazin"den yakınıyor gibi duran bu kişinin "evladım"lı hitapları da pek hoş olmuş doğrusu. Yarım asrı buldu ömrüm ama her gün daha ilginç kişilerle karşılaşıyorum gibi bir his var içimde. Bu gibi konularda derinleşmek isteyen arkadaşlara Vikipedi'yle ilgili Troll_zararlıları maddesini okumalarını öneririm. Neophyrigian 22:50, 4 Şubat 2011 (UTC)

Joyinn oteli[kaynağı değiştir]

"Defne Joy Foster (Solmaz), Behramkale'deki "Joyinn" otelinin sahibiydi." bilgisini eklemiştim maddeye. İki kaynak göstermiştim: http://www.joyinnbutikotel.com/index7.html ve http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=joy+inn Bir arkadaş bunları silmiş. Bilgi doğru değil mi? Gerekçe?

Kayda değerlik kriterleri sayfasında gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Bir bilginin ansiklopedide yer almasını doğruluk ve kayda değerlik kritleri sağlar. Bu iki kriterde karşılanıyor ise ansiklopedide yer alır. İkinci olarak bu sayfayı da okumanızı öneririm. --Eldarion 09:46, 5 Şubat 2011 (UTC)

@Eldarion: İkinci işaret ettiğiniz yer konusunda hiç bir anlaşmazlık yok; "nasıl olur da benim yazdığım şey silinir" demiyorum. Sadece gerekçe sormuştum. kaydaddeğerlik kriterlerini göstermişsiniz. İlk bakışta ikna olmadım. Biraz inceleyebilirsem daha fazla bir şeyler yazacağım. Başka arkadaşlar da fikirlerini belirtirlerse iyi olur tabii. Neophyrigian 11:31, 5 Şubat 2011 (UTC)

doğum tarihi[kaynağı değiştir]

+ doğum tarihi ve yeri ile ilgili bir karışıklık var. 1975'in doğru olma ihtimali büyük. kaynaklandırmaya çalışsak ve geri almasak iyi olur.. --ki bl 09:36, 5 Şubat 2011 (UTC)

+ Bir kullanıcının burada tartışma sayfasında yazdıklarından, bir kullanıcının benim sayfama bıraktığı nottan ve Web'de denk gelinen çeşitli yerlerden anlıyorum ki doğum yılında bir belirsizlik var. Aynı maddenin İngilizce Wikipedia sürümünde doğum yolına "citation needed" (kaynak gösterilmeli) diye not düşülmüş. Aynısı bizim için de geçerli. Zorluk şurada ki, hem 1979'a hem 1975'e ilişkin kaynak gösterilebilir. Hatta, kim bilir, göstereceğimiz bazı kaynaklar, yanlış olma ihtimali olan bilgiyi, bizden bile almış olabilirler. Burada iş, "güvenilir", "tartışmaya nokta koyacak" kaynağı bulmaya kalıyor; öyle bir şeye nasıl ulaşılacağını da ben bilmiyorum. Neophyrigian 11:19, 5 Şubat 2011 (UTC) Şu yazının yazarına kaynak soran ve yardım rica eden bir e-posta yolladım; bakalım işimize yarar bir yanıt gelecek mi. Neophyrigian 12:13, 5 Şubat 2011 (UTC)

+ Defne Joy Foster, 2 Eylül 1975 tarihinde Adana'da doğmuştur. Bu bilgi için kaynak aranıyorsa; Saba Tümer'in 21 Ocak'taki programında Defne kendi ağzından Başak burcu olduğunu söylemektedir. Saba Tümer ayrıca reklam arasında Defne'nin kendisine 36 yaşında olduğunu söylediğini ve haber programlarında neden 32 yaşında denildiğini anlamadığını defaatle belirtmiştir. Defne Joy Foster'ı 1998'den beri tanıyan biri olarak bu bilgilerden adım gibi eminim ama kaynak sıkıntısından artık bu programı örnek olarak vermek zorunda kaldım.Bu imzasız yazı Dsdnova (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İç bağlantı temizliği[kaynağı değiştir]