Tartışma:Deccal

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mitoloji (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

DECCAL TELEVİZYON DUR...yerden çıkacak deniyor evet ekran camdır hammaddesi kum dur.tek gözü var deniyor evet ekran tek gözü temsil ediyor ..dünyanın her yerini dolaşacak her yere girecek evet ..uydu yayını ile havada,kablolu yayınla toprağın ve suyun altında ve her evde...tv ekranında kötü şeyler bize hoş gelip eğleniyoruz...insanoğlunun ,sosyal hayatın ,komşuluk ilişkilerinin,ibadetin,söhpetin en büyük düşmanı,her türlü iğrençliğin,pornografinin sapıklığın ,dedikodunun,çirkefliğin kaynağı...deccalın ölüleri dirilteceği belirtiliyor evet tv de yıllar önce ölmüş insanların sesleri ve görüntüleri hiç ölmemiş gibi görebiliyoruz hemde istediğimiz ve istenildiği zaman...benim kanaatim deccal TV dır ben bunu 14 yaşında iken anlamıştım ve mantığıma yatmıştı...şimdi 34 yaşındayım ve hala fikrim değişmedi...

  • deccal'ı mehdi ya da mesih'in öldüreceği de söyleniyor. şimdi isa ya da imam mehdi çıkıp televiyonları mı ortadan kaldıracak. :) bahsettiğiniz aynı deccalden nedense islami yayınlar ve propagandaları da yapılmaktadır. stv, kanal 7, hilal tv vb. kanallarda deccale hizmet ediyor desenize.. ne garip yahu.. 88.232.107.12 00:46, 21 Mart 2011 (UTC)
  • deccal mitolojik bir figürken, günümüz yorumlamalarıyla bu hallere kadar evrim geçirdi. ama esasen tartışmalar bölümünde bile bu asılsız iddiaların yapılmaması ya da engellenmesi gerekiyor.95.7.248.35 20:57, 6 Ağustos 2011 (UTC)
  • Sadece islamda değil Hristiyanlıktada Deccal var.85.104.84.33 13:38, 5 Aralık 2011 (UTC)
  • Benim kişisel yorumum ile; Deccal, 'İlluminati' adlı yer altı örgütüdür. Deccal'in TV olması çok mantıksız çünkü hangi kaynağa bakarsanız bakın Deccal'in insan olduğu yazar. Bu demektir ki Deccal, televizyon değildir. Deccal yer altından gelecek denildiğinde, camın kumdan yapılıp televizyon ekranlarında kum kullanılmasının aklınıza gelmesi çok üzücü velhasıl günümüzde LCD, LED, Plazma vb. cam kullanılmadan hazırlanan ekranlar var. Buradan çıkarabileceğimiz sonuç şudur; İlluminati bir yer altı örgütüdür, burada bahsedilen 'yer altı' kelimesi Deccal'in yer altından gelmesi ile aynı noktadadır. 'Tek gözü var' maddesinde yine televizyonların ekranı aklınıza gelmesin. İlluminati'nin simgesi/amblemi üçgen piramidin içinde ki tek gözdür. Buda sanırım yeterince açık. "Dünyanın her yerini dolaşacak, her yere girecek" Sübliminal Mesaj yöntemi ile, televizyon, radyo, reklam afişleri, müzik albümleri, müzisyenler ve günlük hayatta karşımıza çıkan daha bir çok şey ile İlluminati kendini gösteriyor. Bunların farkında değiliz çünkü sübliminal mesajlar gözle görülmez, beyinle algılanır. Yani bilinçaltımıza işler ama farkında olmayız, araştırmanızda fayda vardır. İlluminati, insanların hoşlarına giden ama onları farkına varmadan kötü yönde etkileyen şeyleri sübliminal mesaj yolu ile bilinçaltımıza sokar. 'Beyin yıkama' olarak da bilinir. Popüler kültürün içine de sızmayı başaran İlluminati, en çok dinlenen popüler sanatçıları, televizyon programlarını, sinema filmlerini, kitapları ve hatta çizgi dizilerini bile amaçlarına alet etmiştir. Benim görüşümde Deccal şu an dünyada olup İlluminati'nin baş köşesindedir. İnsanları, kendi inançları ile yoldan ve dinden çıkarmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. --78.172.44.159 12:47, 9 Mart 2012 (UTC)DiaGra
  • Deccal, bana göre kameranın televizyona yansımasıdır. Etrafındaki insanları ve insandan başka bütün Yaratıkları gözleriyle sadece o görüyor. Sanki kameraymışçasına bir şeyler düşünün. Dünyanın herhangi bir yerinde insanları saptırdığı varsa, aynı Süperman filmindeki gibi mutlak-hipnotizma etkisi altında tutup insana her istediğini yaptırma gibi güçleriyle yapıyor -öyle her insani değil, nefsine hakim olmayanların bir kısmını, kendi eşine-dostuna-yaşlılarına zerre kadar saygı göstermeyenlerin bir kısmını, küçücük çocuklara zerre kadar sevgisi olmayan insanların bir kısmını, Allah'a inanmayanların (ateistlerin), Kutsal Kitaplara inanmayıp sadece Allah'a inananların (deistlerin) ve Allah var mı yok mu bilmeyenlerin (agnostiklerin) bir kısmını-.
Kısacası Deccal, tıpkı Dede Korkut hikayesindeki Tepegöz karakteri gibidir ama sadece iki gözleriyle canlı bir yansıma olarak bakıyor dünyaya. 45.11.202.36 10.43, 25 Mart 2022 (UTC)[yanıtla]

HZ. Muhammed'in (sav) Efendimize Bıraz Daha Saygı...[kaynağı değiştir]

HZ. Muhammed'in (sav) Efendimizin adının geçtigi yerlerde sanki bir sokak muhabbtinde arkadaşına seslenir gibi anlamsızca ve saygısızca "muhammed" yazılmış inanmaya bilirsiniz benimle aynı fikirde olmaya bilirsiniz saygı duyarım ve sizin adınıza üzülürüm... İnsanların hassas noktalarına biraz daha dikkatli olursanız sevinirim...

  • Hazreti kelimesi İslam peygamberi Muhammed bin Abdullah zamanında kullanılmıyorudu. Bu kelime daha sonraları müslümanlar tarafından Muhammed Peygambere saygı belirtmek için HZ. kullanmışlardır. Siz Kuran okdursanız görürsünüz Muhammed ismi çokça geçer. O zamanda başına HZ. koyup mu okuyorsunuz? Bu Hazreti kelimesi konulsada olur konulmasada çünkü bu yazıda önemli değil. Müslümanlar için sadece tek geçerli olan onun ismi anıldığında salavat getirmektir. --MightY msj 10:59, 30 Haziran 2009 (UTC)