Tartışma:Cypraea

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Eklenen resimler...[kaynağı değiştir]

C. helvola ve C mauritania resimlerinin hemen bilgi kutusunun altına eklenmesi ile birlikte, ilk 4 alt başlığın [değiştir] sekmeleri aşağıda bir yere tek sıra halinde dizilmiş. O yüzden, bu iki resmin maddenin içindeki galeriye alıyorum. Yalnız, Resim:Cypraea-helvola.jpg'de konu edilmiş olan kabukta, üst yüzeyinin tam ortasında, ciddi bir hasar var. bu resmin yerine başka bir tane koymak daha iyi olur. Bunun için

Resim:Cypraea spadicea.jpg'i tercih ediyorum.

--Doruk Salancıileti 18:20, 25 Temmuz 2006 (UTC)

Bence bütün sayfaya resimler dagitilinca daha güzel görünüyor, ve okuyucunun bütün maddeyi tamamiyle okumasi saglaniyor. Cünkü her resim yeni merak uyandiriyor, ve yanindaki yazi okunuyor. Resim olmayan fazla uzun yazilarin herkez tarafindan okunduguna inanmiyorum.
Ancak resimleri sayfaya dagitmaktaki sorun, herkezin farkli büyüklükte ekranlari olmasi ve her ekranda sayfalar farkli belirmesidir. Resimlerin hepsini pespese sayfanin en üstüne siralayinca her ekranda ayni sekilde, sag tarafta alt alta cikiyorlar, ama böyle sadece yazilari degil "degistir" linkinide sola itiyorlar.
Resimlerin her birisini bir basligin altina yerlestirincede, "degistir" linki ve basliklar düzgün kaliyor, ama buseferde sayfadaki bölümler resimlerin yüksekligine uyum sagliyor ve yazilar kisaysa bölümün yarisida bos kaliyor (büyük ekranlarda).
Maddedeki büyük bölümlerin icine kücük resimler yerlestirmek en dogrusu olur bence. Hemen deniyorum. Selamlar --Erdall 06:07, 26 Temmuz 2006 (UTC)
"Cünkü her resim yeni merak uyandiriyor, ve yanindaki yazi okunuyor. Resim olmayan fazla uzun yazilarin herkez tarafindan okunduguna inanmiyorum." ifadesinin birinci cümlesine oldukça katılıyor, ikinci cümlesine ise pek katılmıyorum:
  • Metin içinde metni destekleyecek resimlerin (foto, şekil, grafik vb.) bulunması hiç şüphesiz ki çok önemli ama bunların olabildiğince metin ile direkt ilişkilendirilebilen (metinden kendisine atıfta bulunan) resimler olması, bana kalırsa, daha önemli.
  • İster resimsiz ve uzun olsun, ister resimli ve kısa, ansiklopedik yazıların okunmasındaki temel itki o konuya olan merak olmalı. Herhangi bir ansiklopedide (Wikipedia dahil), zaten herkes herşeyi sonuna kadar okumaz ama araştırdığı bir konuda dili iyi, bilgisi doyurucu bir maddeye rastlarsa da sonuna dek okur, resim olup olmamasına aldırmadan (elbette, yukarıda bahsettiğim gibi, metni destekleyen resimler varsa daha iyi).

Bu görüşler doğrultusunda, Commons'daki ilgili kategoride yer aldığına daha önce her nasılsa dikkat etmemiş olduğum ama metin ile direkt ilişkilendirilebilecek iki resmi metin içindeki resimlerin yerine koymayı düşünüyorum.

--Doruk Salancıileti 21:32, 3 Ağustos 2006 (UTC)

dış bağlantılar[kaynağı değiştir]

maddenin içinde yer alan dış bağlantıların maddenin sonuna taşınması lazım. --Süleyman Habib 18:17, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Niye ?
  • Madde içinde dışarıya bağlantı vermek sakıncalı değil ki.
  • Bu madde içinde dışarı verdiğim bağlantıların her biri görsel ya da yazılı kaynaktır ve bunların tam listesini, sınıflanmış olarak, Kaynaklar bölümünde bulmak zaten mümkün.
  • Tüm bunların dışında, esasen kaynak olarak yararlanılmamış ama okuyucunun dikkatine sunulabilecek dış bağlantılar varsa, onları bir Dış bağlantılar bölümüne koymak daha uygundur.

--Doruk Salancıileti 21:40, 3 Ağustos 2006 (UTC)