Tartışma:Cent

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Madde doğrusu cent iken sent olarak adlandırılmış ama neye dayanarak anlamadım. Açıkçası ilk kez görüyorum böyle yazıldığını. Birkaç maddede daha böyle kullanıldığı için direkt taşımaktansa sorma ihtiyacı hissettim. --cobija 01:23, 22 Temmuz 2014 (UTC)

tdk sent diyor.. :) --kibele 08:55, 28 Temmuz 2014 (UTC)

Ekonomi hakkındaki bir terim için birincil kaynaklar olan Ekonomik Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ya da İstanbul Borsası yerine ikincil kaynak Türk Dil Kurumu dikkate alınmalı diyorsun yani. Öyle mi? --cobija 22:08, 28 Temmuz 2014 (UTC)

bir şey demiyorum. sadece tdk'yi hiç dikkate almamanız ve neye dayanarak diye sormanız dikkatimi çekti. tam da konumuz bu işte. her madde kendi içinde değerlendirilir. bir de 'TDK ve Dil Derneğini kaynak almak zorundasın. Kimse kafasına göre kural uyduramaz.' demiştiniz. burada merkez bankası ve siz kafanıza göre kural uydurmuş oluyorsunuz bu durumda. öyle mi?--kibele 22:17, 28 Temmuz 2014 (UTC)

Kibele, farklı bir maddedeki tartışmayı çok daha farklı bir maddede tartışmaya çalışarak troll'lük yapmana anlam veremiyorum. Ayrıca "TDK ve Dil Derneğini kaynak..." şeklinde süren cümlem de dil kuralları ve yoruma açık öneri şeklindeki adlandırma kuralları içindir terimler için değil. Sapla samanı ayırt etmeni ve sırf bana saldırmak için ilgisiz tartışmaları ilgisiz yerlere çekmemeni rica ediyorum. --cobija 22:33, 28 Temmuz 2014 (UTC)

kişisel youmlarınızı ve tekrarladığınız trol tanımlarını temizlemenizde yarar var diye düşünüyorum. konumuz tdk ise ve eş zamanlı ise elbette konu edilebilir. diğer maddedeki sapla samanı ayırt etme yönündeki çabamı kişiselleştirerek ve troll tanımları yaparak tırmandırdınız. buyrun temizleyin. --kibele 22:37, 28 Temmuz 2014 (UTC)

Kibele, maddenin cent olmasına karşı bir yorumun var mı? Eğer yoksa daha fazla gereksiz tartışmayla burada göz kirliliği olmasına müsamaha göstermeyeceğim. Kişisel tartışmaları kullanıcı tartışma sayfalarında yapmayı yeğlerim. --cobija 22:45, 28 Temmuz 2014 (UTC)

mesnetsiz trol isnatlarınızı silmeniz gerekiyor bu durumda. o sayfayı iyice okumak ve böyle uluorta kullanmamak gerek. --kibele 22:53, 28 Temmuz 2014 (UTC)