Tartışma:Cava

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Cava Adası sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Coğrafya (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Coğrafya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Coğrafya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Endonezya (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Endonezya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Endonezya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu başlığın Java Adası olarak incelenmesi gerekmiyor mu? Neden Cava? Bu mantıkla Jakarta'nın da Cakarta başlığı altında incelenmesi gerekir.

Kesinlikle hayır. Java değil Cava kullanılır. Türkçesi Cava, İngilizcesi Java 'dır. --Kmoksy 13:39, 13 Ağustos 2010 (UTC)

O zaman bu mantığa göre Jakarta'nın da Cakarta adı altında incelenmesi mi gerekiyor. Ayrıca neden Cava olarak kullanıldığını açıklar mısınız lütfen.(Benvewikilerim 13:46, 13 Ağustos 2010 (UTC))

Anabritannica ve Büyük Larousse gibi Türkiye'nin önde gelen ansiklopedileri CAVA adını kullanır. Aynı ansiklopedilerde Jakarta adı yerine CAKARTA adı geçmektedir. Türkçede Java / Jakarta değil Cava / Cakarta adları geçer. Kimse Türkçeyi katletmesin! --Kmoksy 13:52, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Tamam canım agresif olmaya gerek yok. Bilmediğim için soruyor ve öğrenmeye çalışıyorum. Katletmek gibi bir niyetim yok. (Benvewikilerim 13:57, 13 Ağustos 2010 (UTC))

Türkçede ansiklopedik madde adlarına yön veren en büyük ansiklopediler olarak görünen Türk Ansiklopedisi, İslam Ansiklopedisi, Meydan Larousse, Büyük Larousse ve Anabritannica gibi ansiklopedilerde hep CAVA / CAKARTA gibi C harfli adlandırmalar kullanılır. Aynı geleneğin Vikipedi'de de uygulanması gerekir. Birtakım sebeplerle JAVA / JAKARTA adlarını ön plana çıkarmak doğru değildir. O yüzden Jakarta adının yeniden Cakarta adına yönlendirilmesi, yani değiş tokuş yapılması gerekir. --Kmoksy 00:34, 17 Ağustos 2010 (UTC)