Tartışma:Capoeira

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Brezilya (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Brezilya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Brezilya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

" Ama son 50 yılda para kazanmak adına kuşak sistemleri paralı eğitimler akrobasi ağırlıklı stiller oluşturulmuş ve orijinalliğe darbeler vurulmuştur." sen hangı devırde yasıosun merak ettım dogrusu onemlı oln bu sporu tanıtmak ama hayatını bu spora adamıs kısıler hem bunu yaparak ınsanlara bırsyerl ogreterk 5 parasız nasıl yasrlar kocum bıde bnu bı dusun?!

Arkadaslar ben elimden geldigi kadar Turkiye'deki okullari ekledim. Eger sizin okulunuz dahil edilmemisse lutfen ekleyin. Bu arada reklamlardan uzak durabilmek icin lutfen sadece referans amacli Turk okullarini koyun. Tesekkurler...Brecht 13:31, 31 Ocak 2007 (UTC)

calisma devam etmekte :) Brecht 01:58, 2 Şubat 2007 (UTC)
Eklenen link'i cikardim. Bir capoeira akademisine ait degil. Brecht 23:02, 23 Şubat 2007 (UTC)

Sayfadaki gereksiz oynamalari engellemek icin okullarin siralamasini A'dan Z'ye olacak sekilde degistirdim. Lutfen bu duzenleme ile oynamayin, listede birinci yada besinci olmak hicbir sey ifade etmemektedir.

capoeira/kapoera[kaynağı değiştir]

  • kapoera kullanımı oldukça yaygın. isim değişikliği yapılabilir sanırım. --kibelemesaj 15:48, 24 Temmuz 2007 (UTC)
oldukca yaygin olabilir ama isim degistirmenin yanlis bir adim olacagi kanaatindeyim. Nitekim dunyanin dort bir yanindan farkli sesletimle gecmesine ragmen sporun adi portekizce'deki ismiyle gecmektedir. Boyle bir degisim asiri Turkcelestirme olacaktir. Hem capoeira'nin hem de ceviri sektorunun icinde olan biri olarak tavsiye etmiyorum. BrechtProscenium 15:54, 24 Temmuz 2007 (UTC)

Maddeye katki yapanlar icin uyari[kaynağı değiştir]

Lutfen maddeye yapacaginiz degisikliklerinin kisisel dusuncelerinizden arindirilmis olmasina dikkat ediniz. Ayrica ileri surdugunuz bilgileri kaynaklarla desteklemezseniz, yani kulaktan dolma olarak yazarsaniz, maddeden cikarilacaklardir. Bir de lutfen yazim dilinizin maddeye uyacak sekilde olmasina dikkat ediniz. Vikipedi'nin bir ansiklopedi oldugunu unutmayiniz.