Tartışma:Bulanık

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Eğitim durumu[kaynağı değiştir]

İlçemizde eğitim aşağıdaki tabloda görüldüğü üzere ilk ve orta dereceli her türlü okul ile sürdürülmektedir. Eğitim durumu itibariyle ilçemiz iller ve gerekse ilçeler bazında ön saflardadır denilebilir. 1970'li yıllarda Hürriyet gazetesi ilçeler bazında yaptığı bir araştırmada ilçemiz okuma yazma, oranı bakımından Türkiye genelinde ilk sırayı almıştı. Bu oran her yıl katlanarak devam etmiştir. Bunda en büyük pay yerli öğretmenlerin sağlam temel oluşturmalarında, ayrım ve kayırma gibi yaklaşımların sergilenmemesi ve daha sonra dışarıdan gelen öğretmenlerin halkla bütünleşmesinde yatar.

Hangi kökenden olursa olsun, yanlı tutum ve davranış sergilenmemiştir. İşte bu nedenlerden dolaylı Bulanık ilçesi eğitim ve öğretimde çok sayıda yetişmiş elemana sahiptir. Pek çok bilim adamları, öğretmenler, avukatlar, doktorlar, mühendisler, bürokratlar, milletvekilleri, yazarlar, sanatçılar, âşıklar, yetiştirmiştir.Bu imzasız yazı 78.179.57.60 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bulanık’ın Ermeni Nüfusu ne kadardı?[kaynağı değiştir]

Kop’a (Bulanık) Ermenistan’dan bakış Batı Ermenistanın bir ilçesi Kop, Kob, Koğb, Pulaneğ Batı Ermenistan’ın Bitlis Eyaleti’ndeki Muş Sancağı’nın Bulanıkh (Bulanık) Kazası’nın merkezi olan yerleşim yeri. Muş’un yaklaşık 80 km. kuzeydoğusunda, Manazkert (Malazgirt) –Muş karayolu üzerinde, Aradsani Nehri’nin bir kolu olan Kordzor’un sol kıyısında bulunmaktadır. İlk olarak Vandir (Surb/Aziz Ağbırik) Manastırı’nın 995 tarihli dini fermanında Koğb şekliyle anılmaktadır. Bu isim daha sonra şekil değiştirerek Kop olmuştur. Birinci Dünya Savaşı arifesinde yaklaşık 5300 kişi (4500’i Ermeni) yaşamaktaydı. Ermeniler tarım, zanaatlar ve hayvancılıkla uğraşmaktaydı. Surb Astvadsadsin, Surb Gevorg ve Surb Tukhmanuk adında üç kiliseleri vardı. Kop’un yaklaşık 1 km. güneydoğusunda Surb Daniel (Kop’un) Manastırı vardı. Kop Ermenilerinin bir kısmı 1915 Soykırımı esnasında katledilmiş, kurtulabilenler Doğu Ermenistan’a sığınmışlardır. Edebiyatçı Bensen (S. Movsisyan), yazarlar Z. Daryan, K. Tapaltsyan ve S. Tarontsi Kop doğumludur. Kop ismi Bulanık olarak değiştirilmiştir.

Read more: http://bulanikhaber.com/bulanikin-ermeni-nufusu-ne-kadardi/#ixzz43rtPZDDS — Bu imzasız görüş Bycagabey (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.