Tartışma:Biyodizel

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Biyodizel sayfasıyla birleştirildi. Birleştirme yapılırken Yardım:Çift makalelerin birleştirilmesi kurallarına uyulmuştur. Birleştirme yapılmadan önce sözcüğün genel kullanımına bakıldı. Diğer wikipedialardada Biodizel olarak geçtiğinden Biyodizel sayfası Biodizel sayfasına yönlendirildi--nosferatü 09:53, 3 Nisan 2006 (UTC)


Doğru olan Biodizel'i Biyodizel'e yönlendirmek değil mi? Türkçe kullanım "biyo" şeklinde olmalı. --Khutuck 20:45, 28 Temmuz 2006 (UTC)

Bence de Türkçe ismi ile "Biyodizel" şeklinde yazılmalı.

Sayın katılımcılar bu sayfanın adının Biyodizel olarak değiştirilmesini talep ediyorum. Türkçe olmayan kelimeleri kullanmamalıyız. Türkçemizde biodizel diye bir kelime yoktur. --aspero_u 15:20, ,6 Ocak 2007 (UTC)

Biyodizel donma noktaları[kaynağı değiştir]

   BİODİZELDE KULLANILAN YAĞ ASİTLERİ ve DONMA NOKTALARI

http://www.betoser.com/ 12 Şubat 2007

            Yağ , Yağ asitleri ve giliserinlerin oluşturduğu esterlerdir. Yağın içinden gliserini

bir katalizör yardımı ile ayırırsanız geriye yağ asitleri kalır. Bu yağ asitlerinin miktarı , çeşidi kendini meydana getiren bitkinin genetik yapısına ,bitkinin tür ve çeşidine, bitkinin DNA sına bulunan şifredeki yağ sentezinin koduna. Havanın sıcaklığına , rakıma , iklim rejimine (yağış- nem- sıcaklık) toprak yapısına , toprakta bulunan bitki besin elementleri ve ilave verilen bitki besin elementlerinin durumuna , hasad zamanına , depolama şekline ,depolama süresine , göre değişir. Bitkiden alınan yağ asitlerinin nispetini ise presleme yöntemi deliştirir. Presleme de uygulanan ısı ve tork bazı yağ asitlerinin bitkide kalmasını veya tamamının alınmasını sağlar. Bu verim/kalite endeksi ile alakalı olarak tercih edilir.Biz bu yağ asitlerinin bir arada bulunarak dizel motor araç yakıtı olarak kullanılmasına biyodizel adı veriyoruz.

Biyodizel de kullanılan yağ asitleri ve donma noktaları şöyledir.

Yağ asitleri Melting point Donma noktası.C

Palmitic asid 63-64 Palmitik asit metil esteri 30,5

Stearic acid 70 Stearik asit metil esteri 39

Oleic acid 16 Oleik asit metil esteri -20

Linoleic Acid -5 Linoleic asit metil esteri -35

Linolenic asit -11 Linelenic asit metil esteri -55/-57


Bu değerler Building a Successful Biodiesel Business Jon Van Gerpen 2006 dan alınmıştır. www.Biodiesel Basics.com

Necmettin Türkoğlu

info@betoser.com

http://www.betoser.com/ http://www.turklider.org/TR/desktopdefault.aspx?TabId=391&smid=2598 http://www.mak-mc.com.tr/ http://www.biodieselturk.com/ http://www.biyodizelturkiye.com/ http://www.tarimsalpazarlama.com/yazarlar.asp?yazikod=66