Tartışma:Bilgi toplumu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Sosyoloji (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Knowledge society ve Information society terimlerinin birebir Türkçe karşılıkları nelerdir? Bilgisayar ve internete olan atıf nedeniyle maddede kastedilenin tam olarak information society olduğuna karar vererek, ilgili bilgi girildi. Eğer farklıysa lütfen belirtilsin. - Noumenon 21:50, 10 Mart 2006 (UTC)

"Ekonomisi bilgiye dayalı toplumlar bilgi toplumlarıdır. Nasıl ki sanayi toplumunda ekonomi sanayiye bağlı ise, bilgi toplumunda da ekonomi bilgiye dayalıdır. Bilgi toplumunda, üretim ve ekonomi açısından merkezi mevki bilişim teknolojilerinindir."

Yok yaw! :) Peki bilişim teknolojileri üretsinler bakalım sanayi olmaksızın bir yemekli konserve kutusunu, ya da bir silah cephanesini. Hiç mi zırnık beyin yok sizde. Bilişim Sanayiyi ve oradaki artı-değer sömürüsünü kaldırmadı, bilakis daha rasyonalize hale getirdi. Bilişm dediğiniz bilgisayarın kendisi bile sanayide üretiliyor bre gafiller. Post sistemlerin osuruk olduğuna da delil bunlar aslında.78.160.129.73 16:47, 21 Ekim 2011 (UTC)


"Nasıl ki sanayi toplumunda ekonomi sanayiye bağlı ise, bilgi toplumunda da ekonomi bilgiye dayalıdır"

puhahaha, bana bilgiyle çikolatalı gofret, giyecek, meyve sebze, uçak, otomobil vb. üretin bakalım. bunlar neyin ürünü, sanayinin değilde gökten düşen şeyler mi?85.100.114.37 08:42, 11 Temmuz 2012 (UTC)


"kavramlar ise post-endüstriyel toplum (Daniel Bell), post-fordizm, post-modern toplum, Telematik Toplum ve Bilgi Devrimi'dir."

bu da yardı resmen. modernite ve sanayi devriminin ezdiği, iki paralık ettiği gerizekalı moronlar kendilerine uyduruk bilgi devrimi icat etmişler. bilgi elle tutulur gözle görülür bir şey bile değilken, böyle bir şeyin devrim yapıp sanayi toplumunu ve modernizmi yerle bir ettiği iddiası yine modern toplumda bir baltaya sap olamamış, serserilerin bel bağlayacağı argüman olabilir. 85.100.114.37 08:48, 11 Temmuz 2012 (UTC)