Tartışma:Bileşik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kimya (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kimya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kimya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Hayır viki sözlüğe taşınmamalı genişletilebilir. --Karduelismsj 14:52, 18 Aralık 2006 (UTC)

genişletilmesi gerekir bir cümleyle iş olmaz bizim bu kaynaklara çok ihtiyacımız var böyle ii bilgili ve içerikli siteleri görmekten mutluluk duyuyoruz bence bu kaldırılmamalı bilgiye toplumumuzun ihtiyacı var. Bu imzasız yazı 88.241.164.171 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18 Aralık 2006

burada sözkonusu olan iki elementin birleşmesi ise madde adı değişmelidir.Bir ansiklopedide şöyle yazıyor: "Bileşim terimi, bileşik sıfatının ismidir. Örneğin: Su bileşik bir maddedir, hidrojenle oksijenin bileşim'idir."--Düşünenadam 20:39, 18 Aralık 2006 (UTC)

bence daha fazla bileşik ve formülünü eklemelisiniz bence daha fazla bişeyler eklemelisiniz Bu imzasız yazı 88.251.70.12 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 24 Mart 2008

"Bileşiklerin çoğu moleküler yapıdadır.Ama tuz gibileri atomik yapıdadır." bu sözün anlamı nedir acaba? --Al-chemie 07:12, 29 Ocak 2009 (UTC)