Tartışma:Belçika

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Belçika (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Belçika maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Belçika kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Silahlanma (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Silahlanma maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Silahlanma kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Avrupa (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Avrupa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Avrupa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

belcikada konusulan dillerin yuzdelik oranlari oldukca tartismali. Eger diger vikipedilerde de belcika maddeseine bakarsiniz ulkenin dilleri konusunda bircok tartisma oldugunu gorursunuz. Buna neden olarakta belcikanin bu konuda bir sayim ya da arastirma yapmamasi ve bu arastirmanij yapilmasinin zorlugu. Mesela franszica konusan biri olmak icin ailesisnin fransizca konusuyor olmasi gereklimidir yoksa fransizcayi bilmek yeterli midir? gibi. 85.105.3.205 13:12, 22 Haziran 2007 (UTC)

Anvers mi Antwerpen mi?[kaynağı değiştir]

Gordugum kadari ile pek cok vikipedi maddesinde bu sehrin adi Antwerpen (Hollandaca) olarak alinmis. Ancak eski Turkce kaynaklarda bu sehrin ismi Anvers (Fransizca) olarak gecer.

Fikrimce bir yorenin adi o yorede konusulan dil temel alinarak yapilmalidir. Ancak Fransizca'dan alinan Anvers ismi halihazirda dilimize yerlesmistir. Bu yuzden mevcut durumda Antwerpen yerine Anvers kullanilmasinin yerinde olacagini dusunuyorum.BillyG 13:51, 12 Eylül 2008 (UTC)

Anvers'e katılıyorum[kaynağı değiştir]

Türkçe'ye de böyle yerleşmiştir.--foPen bana ileti gönder 15:44, 2 Ocak 2008 (UTC)


Bende katiliyorum 81.243.127.230 10:47, 5 Temmuz 2008 (UTC)

Diller ve Turk Nufus[kaynağı değiştir]

Bu konuda ki rakamlar hangi kaynaktan alinmistir belirtilmemis. Ancak NIS (Milli Istatistik Enstitusu) verilerine gore Turklerin sayisi 125bin civari.(kesin rakam icin siteye bas vurun). Sayet azinlik dillerinin hepsi sayilacaksa, Turkler, 4. buyuk azinlik grubu, Turklerden once Faslilar saniyorum 185bin, onlardan once Italyanlar 235bin kusur, onlardan oncede Hollandalilar, 400bin civari. Ayrica Ingilizce konusan buyuk bir grup var Bruksel'de sayilari toplam 200bin tahmin edilen AB memurlari, diplomatlar vs. Bu arada 125bin Turk var diye bunlarin hepsinin anadili Turkce olacak diye bir kaide yok. Iki dilli olanlar, hatta Turkce'yi 2. dil olarak ya da hic konusmayanlar da var. Onun icin bu konularda kaynaga dayali olmayan verilere yer verilmemesi ve de NIS'in rakamlarinin taban alinmasi yerinde olur [[1]] BillyG 23:02, 16 Eylül 2008 (UTC)

Şablon Hakkında[kaynağı değiştir]

Bu maddeye ve Hollanda ve Lüksemburg'a Benelüks şablonu eklemek gerekmez mi? poetikA 13:37, 18 Mart 2009 (UTC)Kullanıcı:Turkoloji92

Şablon Dağılmış[kaynağı değiştir]

Biri düzeltebilir mi?Bu imzasız yazı KazekageTR (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.