Tartışma:Barbaros Hayreddin Paşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


doğum ve ölüm tarihleri[kaynağı değiştir]

doğum ve ölüm tarihlerinde bir karışıklık var, bilen birinin düzeltmesi iyi olur. Ya verilen tarihler yanlış ya da kategorileri yanlış --LostMyMind 13:10, 5 Haziran 2007 (UTC)

rodosta tutsak düşen hızır reis değil oruç reistir.üstelik cezayire oruç reis hükümdar edilmemiştir.burada bulunan bilgilerin büyük çoğunluğu yanlış.lütfen m.emin düzdağın barboros hayreddin paşanın anıları isimli eserini inceleyin.Bu imzasız yazı 85.105.26.122 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Babası Arnavut sipahisidir kısmını değiştirdim. Doğru babası Sipahidir lakin sipahiler devşirme değildir. Wikipedinin Sipahi bölümündende bakabilirsiniz. Sipahiler etnik köken olarak tamamiyle Türktür. Arnavutlara bedava tarih vermeyi lüzum görmüyorum (SPH)Bu imzasız yazı 85.105.26.122 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. ( vikide sipahiler için tamamen Türk oldukları yanlıştır yazıyor önceden öyleydi ancak sonradan Türk olmayan insanlarıda aldıklarını belirtmiş örn olarakta fransanın suvari ordusunu örnek vermiş ancak bunu yazan arkadaş kaynak belirtmemiş eğer bu kadar eminsen insan bir kaynak koyar. bu yüzden vikiden bir şey öğrenmek artık sıkıntı eğer sipahiler tamamen Türkse o zaman babası Türk ancak değilse bile %100 şudur demek ne kadar doğru bilemiyorum kaynakları araştırıp konuşmak gerekir 10.52, 24 Ağustos 2022 (UTC)176.232.61.49[yanıtla]

Barbaros hayrettin paşa çok büyük bir Türk denizcisidir. Akdenizi Türk gölü haline getirmiş ispanya,venedik,ceneviz ve diğer avrupa donanmlarına karşı akdenizde gerçek bir üstünlük sağlamıştır. ADAMIN DİBİDİR ALLAHU AKBARRR

Bu sayfayı lüften vandalizm korumaya alın.

Sarper Hikmet Taze 11:20, 4 Şubat 2010 (UTC)

Maddenin Mevcut Kaynakça Durumu[kaynağı değiştir]

Maddenin "kaynakça" başlığındaki kaynaklar sadece "yaşamı" başlığındaki bir cümle için geçerlidir. Onun dışında kalan dış bağlantılar başlığındaki linkler ise yetersiz / sorunludur. Maddenin tümünü kapsayan bir kaynakça yoktur. Bu sorun giderilmeli. İyi çalışmalar.. Meden agan mesaj 23:00, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Kaynakta Türk olduğu belirtilmemiş, bu büyük bir eksik. Bir anca önce bu maddeye eklenmeli. Erim Turukku (mesaj) 15:16, 20 Ekim 2013 (UTC)