Tartışma:Baba İshak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bâtınîlerin Anadolu’ya yayılması" alt başlığında,"Şiîliğin uğradığı bu büyük faciayı istismar eden bazı Acem fırsatçıları Şîʿa-i Bâtın’îyye dâîsi sıfatıyla Batı Anadolu’ya kadar nüfuz etmekteydiler. Bu Bâtınî – Babalar Anadolu’daki göçebe Türkmen aşîretleri arasında tam teşekküllü bir “Alevî–Bâtınîlik Akımı” yaratmağa muvaffak oldular" cümlesinde kastedilen "Acem Fırsatçılar" Hacı Bektaş Veli, Abdal Musa,Kalender Şah gibi "Dâ’î" ler mi?.Eğer değillerse maddede bu "Acem Fırsatçılar" açıklanmalıdır. Alevi toplumu için son derece değer arzeden bu kişiliklerin hayatlarına baktığımızda isim verilmeden "Acem Fırsatçıları" diye kastedilenlerin bu kişiler olduğunu anlarsınız.Maddede kullanılan dilin yanlı olduğunu ve maddenin Sünni merkezli bir bakış açısıyla yazıldığını düşünüyorum. --Brsdgn (mesaj) 02:36, 17 Mayıs 2013 (UTC)