Tartışma:Aziziye

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Aziziye, Erzurum sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Bilgi kutusunda belirtilen "Kaymakamlık Web sitesi" ve İl Kültür Müdürlüğünün Resmi Web sitesinde yer alan bilgiler derlenerek İlçenin Tarihi ile ilgili katkı sağlamaya çalıştım.Ayrıca Kaynakça olarakta bunları gösterdim.İncelenirse yanlı bilgi olmadığı devletin resmi otoritelerince onanmış ve yayımlanmış bilgiler olduğu anlaşılacaktır.Konu başlıkları ile ilgili çalışmada yardımcı olunursa sevinirim.İyi çalışmalar--Eğitmen Mahmut (mesaj) 01:27, 27 Nisan 2012 (UTC)

  • Resmi kurumlarca yayınlanan tarih de yanlı olabilir. Henüz üç gün önce, 24 Nisan tarihinde sözde Ermeni soykırımı için anmalar düzenlendi. Bir kısım soykırım olduğunu desteklerken, bir kısım da bu teze karşıdır; hem bireysel boyutta, hem de devlet olarak. Vikipedi; "Türk" değil, "Türkçe" olduğu için ve milli ansiklopedi olmadığı için, bu görüşlere aynı mesafede yaklaşmalıdır. Örneğin sizin değişikliğinizden hatırladığım kadarıyla, "zorlu günler" gibi bir ifade vardı, bir savaşla ilgiliydi yanılmıyorsam. Şimdi "zorlu günler" ifadesi, açıkçası çok bir şey ifade etmiyor bir ansiklopedide. Çünkü kime göre zor? Neye göre zor? Zor olduğuna kim karar vermiş? Bunun gibi pek çok soru yöneltilebilir. Vikipedi'nin doğrulanabilirlik ve tarafsızlık politikalarına göre değişikliği, bu kısımlarıyla ilgili olarak gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 02:10, 27 Nisan 2012 (UTC)

Sayın Tanrıvere;Vikipedi'nin "Türk" olmadığını, "Türkçe" olduğunu elbetteki biliyorum.Bu vurguyu hatırlattığınız için teşekkürler... Tartışma konumuz Aziziye (Ilıca) ve tarihi ise; yaptığım çalışmanın değerlendirilmesi ile ilgili olarak öncelikle belirtmeliyim ki,Aziziye(Ilıca)benim memleketim, doğduğum büyüdüğüm, İlk-Orta-Lise öğrenimimi tamamladığım İlçe.Bahis konusu bölgedeki vahşetle ilgili toplu mezarların dünya kamuoyu önünde açılışına şahitlik ettim. Hatta ilçenin köylerinden birinde bu toplu katliamların anısına T.C.Devletinin 1986 yılındaki Cumhurbaşkanı tarafından Şehitler Anıtı açılışına katıldım.1918 yılında, O katliamlar yapıldığında küçük yaşlarında yaşananlara tanık olan ve bizzat yaşayanların kendi ağızlarından bire bir olup bitenleri,nasıl kaçıp canlarını kurtardıklarını dinledim.1916-1917 yıllarında kendi ailemin bir kısmının Kayseri'ye, bir kısmının ise Tokat'a göç ettiğini bir kısmının ise 1918'de Ermenilerce çevre İl, İlçe ve köylerde katliam yapıldığı haberi üzerine zorlu,çetin kış şartlarında (Erzurum'dan Bahsediyoruz, Şubat ayı hissedilen Hava sıcaklığı -40 C.)üstelik yokluk fakirlik diz boyu.Öncesi yaşanan 1915 Çanakkale Harbi.Sonrası Ülkenin işgal devletlerince işgali.Türkiye'de kurulmuş zararlı Cemiyetler ve faaliyetleri.Bunlardan Ermeni Hınçak-Taşnak Cemiyeti ve yaptığı katliamlar.Yukarıda anlatılanlardan büyük bir bölümü Rus Subayın kaleminden anlatılmış.Allah aşkına siz Vikipedi için yaptığımız bu çalışmaları, katkıları değerlendirme konusunda âdilmisiniz, hoş görünüze binaen merak etmekteyim.Çünkü tarihi ya kabul etmiyorsunuz yada kabul etmek istemiyorsunuz.Rumuzumdan da anlaşılacağı üzere Eğitimciyim.30 yıldır okullarda öğretmenlik yapmaktayım.Çok iyi düzeyde İngilizce bilgisine ve dört yüksek öğrenim diplomasına sahibim.Size birebir yaşanmış olayları birinci ağızdan dinlediklerimin ve yaptığım araştırmalar sonucu telif haklarını da dikkate alarak Resmi Web sitelerinden derlediğim(Bu sitelerdeki bilgilere kaynak yayın sayfalarında gösterilmiş ben inceledim sizde inceleyebilirsiniz) başlık açıp boş bıraktığınız bölümle ilgili çalışmamı sundum.Mesajınızda belirttiğiniz adil olmadığım, yanlı olduğum gerekçesiyle çalışmalarımı reddedip sildiğinizi belirtiyorsunuz. Allah aşkına, yetkili birisi olarak bu konuda öncülük yapacağınıza inandığınız bir hareket noktası önerirmisiniz.Gerçek mi anlatılmalı-yazılmalı-çizilmeli, yoksa kontrol yetkisi elinde bulunanların hoşnutluğu veya hoşnutsuzluğumu baz alınmalı? Özetle; söz konusu geçmişte yaşanmış tarihi bir olaysa ve ondan bahsediyorsanız olayın öncelikle maddi boyutu ve akabinde manevi boyutu ele alınır, delil ve ispatları ile aktarılır.Sizce Aziziye sayfasında hangisi eksik? Açıklama yapmanız dileğiyle iyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 14:35, 27 Nisan 2012 (UTC)