Tartışma:Aydıncık, Mersin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Ermenileri temizleyerek tabiri iki defa geçiyor. Mikrop veya kir temizlenir. Ermeniler hakkında bilinç altı veya üstü öznel fikriniz bu olabilir, lakin burası nesnel bir platform. Bu imzasız yazı 78.160.222.122 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 13 Haziran 2010

  • Haklısınız. Düzeltildi.--Reality 16:50, 16 Haziran 2010 (UTC)

KIYI DÜZENLEMELERİ[kaynağı değiştir]

Aydıncık'ın Soğuksu yerleşkesinde, Soğuksu Çayı'ndan Saplıada'ya kadar olan kıyıda, kıyı çizgisinde yürüyüş yolu yapılmaktadır. Yenikaş (Soğuksu) yerleşkesinde kıyı boyunca yürüyüş yolu yapma düşüncesi, kuşkusuz kamu yararına güzel bir düşüncedir. Ancak Kıyı Kanunu'na göre, kıyı çizgisi ile kıyı kenar çizgisi arasında kalan sahil bandında yapılaşma yasaktır. Sözü edilen Kıyı Kanunu'na göre, kıyı bandında ancak park-bahçe, yürüyüş yolu vb. kamu yararı için düzenlemeler yapılabilir. Biliyoruz ki kıyılar, kendine özgü güzellikleri olan yerlerdir. Kıyıları "kıyı" yapan küçüklü büyüklü koylarındaki kumsalları ile kıyı bandında yaşamlarını sürdüren kıyıya özgü bitki ve hayvan türleridir. Ancak Soğuksu'da yapılan bu yürüyüş yolu çalışmasında, tam kıyı çizgisi boyunca yapılan yürüyüş yolu düzenlemesi ile Soğuksu kıyısının kendine özgü doğal yapısı, diğer bir deyişle eko sistemi bozulmuştur. Böylece yol çalışması nedeni ile ne yazık ki Soğuksu kıyısının hem kendine özgü güzellikleri ortadan kaldırılmıştır hem de buradaki bitki ve hayvan yaşamına son verilmiştir. Bence; yapılan bu yol çalışması kıyı çizgisinde değil, kıyı kenar çizgisi boyunca yapılmalıydı. Eğer söz konusu yol çalışması kıyı kenar çizgisi boyunca olsaydı, kıyının hem kendine özgü güzellikleri yok olmaz hem de kıyı bandındaki bitki ve hayvan türleri yaşamlarını sürdürerek kıyı ekosistemi bozulmayacaktı. Şunu unutmamak gerekir. Tüm çalışmalar çevremizdeki doğal yapıyı ve buna bağlı olarak doğal yaşamı bozmamalıdır. Özellikle doğada yaptığımız çalışmalarımızda tüm canlılar için yaşamın sürdürülebilir olmasını gözetmeliyiz. Üzerinde yaşadığımız Yerkürede, insanlar dahil tüm bitki ve hayvanların gelecekleri, doğanın bozulmamasına, diğer bir ifade ile ekolojik dengenin bozulmamasına bağlı olduğunu unutmamalıyız. 212.252.167.176 06:04, 16 Ağustos 2015 (UTC)