Tartışma:AutoCAD

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yazılım (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yazılım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yazılım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Neden "Bilgisayar Destekli Tasarım"[kaynağı değiştir]

CAD, İngilizce’de “Bilgisayar Destekli Tasarım” anlamına gelen “Computer Aided Design” sözcüklerinin baş harflerinden oluşan teknik bir terim ve bu işi yapmak için yazılan programlara verilen genel bir addır. Türkçe’de ise bilişim sektöründeki duyarlı kişiler tarafından yıllar önce "BDT" olarak kısaltılmış ve kullanılmıştır. Tıpkı bilgisayara computer demediğimiz gibi, Türkçe karşılığı varken İngilizcesini kullanmamalıyız.

Dış Bağlantılar[kaynağı değiştir]

Açıkça reklam (ticari olsun-olmasın) niteliği taşıyan bağlantıları sayfaya eklemeyelim. Bu maddeyle ilgili ya da gerçekten yararlı olabilecek bir bağlantı olduğunu düşünüyorsanız ekleyiniz.

ESCAD ve GASCAD isminde bir proje tasarım yazılımı duydum Eskişehir ve İzmirde ilk uygulamalarını yapmışlar ve zetacad ve autocadden dah iyi olduğunuz söylüyorlar bu konuda bilginiz var mı?

Yazılım özellikleri[kaynağı değiştir]

Her yazılımın (Software) kullanıldığı işletim sisteminin (OS) yanında,donatımlarda (Hardware) çok önemlidir. AutoCAD de bir nevi platformdur. Her branş ve alan için modülleri mevcuttur. Mesela mimarlık ve makine, GIS, elektrik ve elektronik için. PC lerin yaygın olması AutoCAD inde yaygın olmasında büyük bir payı vardır. Workstation (SUN) gibi platformlardaki CAD yazılımları sadece maddi gücü yüksek firmaların tercihleridir. Proje çalışmaları ve projeyi sipariş eden müşterinin kullandığı sistemde, çalışılacak platform tercihindede büyük rol oynayabilir. AutoCAD'ın esnek yapısı ve modül ekleme özelliği diğer branş için tasarlanmış CAD yazılımlara görede bir avantaj içeriri. Burda onun veya bunun daha iyi olduğunu söylemek yanlış olur. Bu bir gereksinim konusudur. Yardımcı olabildimse... Selamlarla --Orlener 13:21, 17 Mayıs 2007 (UTC)