Tartışma:Nükleer silah

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Atom bombası sayfasından yönlendirildi)

Anladığım kadarıyla verilen adres vikipediden kopyalama yapmis. Makalenin ilk versiyonundaki imla hatalari verilen adresteki versiyonda bulunmuyor. Oradan kopyalansaydi bulunmasi gerekirdi. Bu durumda telif ibaresinin kalmasi gerekli.

Ayrıca bu durum ilerde de yasanabilir. Bu yuzden bosu bosuna kendi makalelerimizi silmeyelim. Prosure 05:49, 26 Aralık 2005 (UTC)

Aslında önemli bir noktaya dikkat çekmişsin bu konuyu genel tartışmaya açıp fikir alışverişinde bulunabiliriz. Bunu yanı sıra Bizden kopyalanan içeriği ne şekilde kullanabilirler konusunu da anlamamız lazım. Bildiğim kadarı ile bizden yaptığı alıntıya copyright konması yasak, GNU ya göre. Herkese açık olmaya devam etmesi gerekiyor. Derin bir konu bu. --Dbl2010 07:01, 26 Aralık 2005 (UTC)

makalenin geneline bakıldığında, internet sitesine yani, makalenin cok kapsamlı olduğu görülüyor. zannımca birisi birebir vikipediye kopyalama yapmış. Bu nedenle ihlal var diye düşünüyorum.alfonzoolcay

ayrıca, vikipediden yapılacak alıntılar hususunun tartışmaya açılması iyi olur kanaatimce.--Zeynep 07:26, 26 Aralık 2005 (UTC)

Alintiyi ilk yapan benim. Ben de bir yerlerden kopyalama ve degistirme yaptim herhalde ama bu sayfadan degil, cunku vikipedideki ilk versiyonla o makale tutmuyor. Buna karsilik vikipedideki son versiyonun tutmasi, o tarafin buradan alinti yaptigini gosteriyor. Prosure 07:31, 26 Aralık 2005 (UTC)

Buldum, turkcebilgi.com' dan alinti yapmisim. Bildigim kadariyla oradan referans vererek alinti yapabiliyoruz. Referans verilmemis, duzeltmek lazim. Prosure 07:34, 26 Aralık 2005 (UTC)

Burada başka bir şeyi tartışmaya açmak istiyorum: Benim anladığım şu: Biz buraya yalnız ve yalnız kamu malı, yani özgür içerik sağlayan sitelerden kopyalama yapabiliriz. Birisinin bize "kaynak göstermek kaydıyla kopyalama yapabilirsiniz" demesi yeterli değil, çünkü biz buraya kopyalama yaptığımız anda o içerik kamu malı oluyor ve başka herkes onu istediği gibi (kaynak göstererek, kaynak göstermeyerek) Vikipedi'den kopyalabiliyor. Vikipedi'den kopyalayan adamın tek yapamayacağı şey, kopyaladığı şeyi kendisinin yazdığını iddia etmesi. Zaten ahlaki olarak böyle bir şeyi yapamaz. Bu durumda, bence birilerinin "kopyalabilirsiniz ama kaynak göstermeniz lazım" demesi onların Vikipedi'nin ne olduğunu anlamamış olduklarını gösteriyor ve bize aslında izin vermemiş oluyorlar. Siz ne dersiniz? EnginGunduz 12:57, 28 Aralık 2005 (UTC)
Ben bu telif saçmalığından sıkıldım. İnternetin genel mantığı tamamiyle telif anlayışına ters. Hiç kimsenin umurunda olmayacak bir takım yazıları telif diye tutturup boşu boşuna siliyorsunuz. Bu yaptığınız harcanmış emeğe daha fazla boşuna emek harcayıp onu sıfırlamaktan başka bir şey değil. Lütfen 'aman mahkemeye verirler' deyip gülünç olmayın. Türkiye'de bir dava açmanın tutarının ne olduğunu biliyor musunuz? Hele böyle masum bir amaçlı ansiklopedi için insanların işi yok da dava açacaklar! Şimdi de izin alınmış sitelerde de kopyalama yapılamaz demek çıktı. Burada turkcebilgi ve rehber ansiklopedisinden kopyalanmış binden fazla makale var. Hepsini silin o zaman. Bu böyle sürecekse ben yöneticiliği de katkıcılığı da bırakıyorum. Prosure 13:08, 28 Aralık 2005 (UTC)
Nasıl yani? İnsanlar nasıl olsa mahkemeye gidip de dava açmazlar diye göz göre göre yasaları mı çiğneyeceğiz? Sorun birilerinin gidip de dava açması ya da açmaması değil. Gerek Türkiye'de gerekse diğer tüm ülkelerde yasalar ve hukuk var. İnsanlar kendi ürünleri olan şeyler üzerinde her türlü tasarruf hakkına sahiptir. Buna telif saçmalığı diyemezsin. Asıl biz oradan buradan şunu bunu kopyalayıp bişey yaptığımızı sanmaktan vazgeçmeliyiz. EnginGunduz 14:14, 29 Aralık 2005 (UTC)
  • EnginGunduz, belirttiğin konuyu daha önce Dbl2010 belirtmişti ve biz de tartışmıştık. Evet, kaynak gösterilerek içeriğin kullanılmasına izin verildiğinde, içeriğin hiç değiştirilmeden geçirilmesi beni de şahsen rahatsız ediyor. Fakat hukuki olarak eğer şahıs telif haklarını o şekilde sunmuş ise burada hiç kimseye "hayır, kaynak göstererek kullanılmasına izin verilse dahi kullanamazsınız" diyemeyiz. Evet belki telif konusuna "telif saçmalığı" demek fazla rahatlık, ama işi bu kadar ciddi ele almamızı gerektirecek kadar ciddi bir durumda değiliz. Bu türden eklenmiş çok makale var, ama her şeyden önce wiki formatına uyarlamada ve daha sonra katılımcıların katılımlarıyla içerikleri artık orijinal kopyalandığı zamankinden çok farklı. BSD tipi lisansların Wikipedia'larda kullanılmasına bildiğim kadarıyla karşı çıkılmıyor. en:Wikipedia:Copyright_FAQ'da da BSD tipi lisanslı içeriğin kullanılmaması yönünde bir ibare göremedim. Sırf bir site izin verdi diye tüm içeriklerini buraya kopyalamayalım, ama makale yazarken kullanalım. - Kubra 15:52, 29 Aralık 2005 (UTC)
Bu konu önemli olduğu için burada değil Köy Çeşmesinde yazmaya devam edeceğim. Ancak şu anda vaktim yok, yarın inşallah. Prosure 20:16, 29 Aralık 2005 (UTC)
Haklısın, şimdi tartışmayı köy çeşmesine taşıyacağım. Orada devam edelim. EnginGunduz 22:41, 29 Aralık 2005 (UTC)

OOOF OFF! Tam bir kaos! --Alperen 15:45, 7 Mart 2006 (UTC)

Bu maddeyi baştan yazdım. Tamamen kafadan yazdım. Bundan sonra bir yerlerde eşine rastlarsanız emin olunki onlar bizden almıştır. --Dbl2010 07:45, 6 Mayıs 2006 (UTC)

aslında dalton atomu bulandır.Fakat diğerleri sadece daltonun bulduğunu incelemiştir.Dalton'un döneminde teknoloji gelişmemişti.giderek teknolojinin gelişmesiyle atomun bazı sırları ortaya çıkmıştır.Hala bulunmayan sırlarıda vardır.Elektronların yanlarında tanecikler farkedilmiş fakat bulunamamıştır.belki onuda bulan çıkar.Söylemek istediğim atomun sırı tam çözülememiştir.(yaş.14)(2 mart 2007)tabiyki daltondan sonrakilerde çok atomun çok önemli yönlerini bulmuştur...


Bu madde baştan sona atom bombasını anlatıyor, başlıkta bu evet... Fakat interwikilerden bakarsak Nükleer Silahlar başlığına yönleniyor. Bizde Nükleer Silah yine Nükleer Silahlara yönleniyor.. Bir sorun var sanki. --Boyalikus 20:38, 29 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Baktığım kadarıyla Atom bombasını anlatan interwikiler şunlardır: (Lehçesinde sadece atom bombası alt başlığına yönlendirme var.) Takabeg ileti 20:52, 29 Mayıs 2008 (UTC)