Tartışma:Archaeopteryx

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (C-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kuşlar (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kuşlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kuşlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Dinozorlar (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Dinozorlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Dinozorlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

En eski kuş[kaynağı değiştir]

"En eski kuş olarak bilinir fakat yaşadığı dönemden 70 milyon yıl önce yaşadığı tespit edilen başka bir kuş türüyle en eski kuş türü ünvanını kaybederek kuşların evrimi hakkındaki varsayımları sarsmıştır.
220 milyon yıl önce bazal neotheropodlar yeryüzündeydi. Bilgi tamamen hatalı + varsayımları sarsmıştır derken? HaythamKenwai efendim? 10.48, 25 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]

Madde yanlı, derhal taraflılık ilkesine aykırı olduğu yönünde amblem koyulmalı. gelelim nedenine. Fosil tarihlemelerinde kesin bir tarih kolayca koyulamaz, genelde belli bir tarih aralığı sözkonusudur. Bu yüzden buluntunun üzerinde yaş tespiti yerine hayvanın anatomik yapısı ve dna analizine göre bir kladistik çizelgesi yani kladogram yeri belirlenir. İkinci olarak bulunan örnek türün tamamını temsil etmez. sözkonusu örneklerden daha önce yaşamış aynı türe ait başka örneklerde varolabilir. ama fosilleşmemiş ya da şu an bulunamamış olabilir. 78.162.136.41 12:55, 26 Şubat 2011 (UTC)


Bahsi geçen konunun neresi yanlı? Burada uydurma herhangi bir kişisel cümle yoktur. Tamamen bilimsel araştırma sonuçlarıdır. Madem iddianız bu bilimsel olarak ispatlayın. Asıl sizin öneriniz biraz yanlı gibi.


- Kuşların atası Arkeopteriks değilse, başka bir türdür.78.163.208.212 23:19, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Katılıyorum.78.187.5.77 09:05, 22 Haziran 2012 (UTC)

Fotoğraftan anladığımız kadarıyla omur omur kuyruğu var bunun. Hangi kuşta kuyruk vertabrası var bilinmez :)88.231.27.87 20:53, 11 Mart 2013 (UTC)
Canlı, avebrevicaudan olmayan (yani uzun kuyruklu ve pygostyle kuyruğu geliştirmemiş) avialan olarak sınıflandırılıyor. Hangi Jura dinozorunun kuyruk vertebrası yok? HaythamKenwai efendim? 10.48, 25 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]