Tartışma:Apollo 11

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerika Birleşik Devletleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ay'a gerçekten gidildi mi?[kaynağı değiştir]

Bu başlıklı bölümü silme nedenim: Bu tarihle ilgili bir makale, bir spekülasyon veya komplo teorisi maddesi değil. Ayrıca, aya gidilmediği konusu, Apollo 11 uçuşu özelindeki bir konu olamaz, Apollo tasarısı hakkında genel (ve tarihçilerin ciddiye almadığı) bir iddia. Bu tür iddialar için ayrı bir madde olması gerekir. Filanca 21:54, 26 Ocak 2007 (UTC)

Öyle bir madde olmadığı için buraya eklemek zorunda kaldım. Tarihçiler ciddiye alır veya almaz sonuçta bu iddiaların bir şekilde Vikipedi'de yer alması lazım. Benim anlamadığım neden direk siliniyor, bir tartışalım fikirlerimizi ortaya koyalım sonra silinir. Böyle uygulumalar karşılıklı değişiklik savaşlarına yol açıyor ve iki kullanıcının da zarar görmesine neden oluyor.

Neyse sonuç olarak şu anda elimizde konuyla alakalı ayrı bir madde oluşturacak bir girdi yok sadece bir paragraflık bir şey. Ben şimdilik burda yer almasından yanayım, konu genişletilirse ayrı bir madde açılabilir. --Ruzgarmesaj 23:55, 26 Ocak 2007 (UTC)

  • Hangi çağda yaşıyoruz, anlayamadım? Ay'a gerçekten gidildi mi gibi bir kısım nasıl içerik ödülünü alan vikipediye yakışır mı?--Düşünenadam 01:20, 27 Ocak 2007 (UTC)

merhaba. maksadım bir değişiklik savaşı başlatmak değil, bu nedenle silme nedenini tartışma sayfasında açıklamak ihtiyacı hissettim. söylediklerinize rağmen hala bu maddede ay'a gidilmediği konusunda bilgi bulunmasına karşıyım. özetle iki nedenim var:

  • bu iddialar tarihçiler tarafından benimsenmiyor, spekülatif.
  • apollo 11 maddesi özellikle bu konu için uygunsuz, zira iddialar sadece bu görevi değil, apollo tasarısı görevlerinin tümünü kapsıyor. apollo 12, 14, 15 ve 16, 17'yi de eşit derece ilgilendiriyor.

elimizde ayrı madde olması için yeterli bilgi yok demişsiniz, yazdığınız kadarı bile madde açmaya yeterli aslında ama [1] maddesinde büyük miktarda bilgi var, ilgilenen ve yabancı dili olan biri çevirerek o maddeye katkıda bulunabilir. bu iddiaların ansiklopedide yer almasına karşı değilim, tarihçilerin konuyla ilgili görüşleri verildiği sürece. saygılarımla. Filanca 13:16, 27 Ocak 2007 (UTC)

Yaziklar olsun[kaynağı değiştir]

Bu Apollo 11 safsatasini aynen NASA'nin iddia ettigi sekilde vikipedi'ye gecen dikkatsiz viki editorlerini siddetle kiniyorum. Insanoglunun 1969'da aya ayak basmadigina emin olmak isterseniz 1969 yapimi bir Hasselblad fotograf makinesini firinda 150 derecede 10-15 dakika pisirip nasil da eriyip fotograf cekemeyecek hale geldigine sahit olarak gorebilirsiniz. Bu Neil Armstrong masallarini modern Turkiye Cumhuriyeti'nde gevis getirmenin anlami yok. --121.220.199.57 08:46, 1 Şubat 2009 (UTC)

  • "Safsata" olup olmadığı sizin takdirinize kalmış ama Vikipedi'de özellikle tartışmalı olan konularda her bilimsel ve kayda değer iddiaya yer verebiliriz. Bu yüzden Apollo 11 maddesine yer verildiği gibi, Apollo Ay inişi aldatmacası suçlamaları maddesine de yer veriliyor. — Pınar [m] 08:55, 1 Şubat 2009 (UTC)