Tartışma:Antikahraman

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Edebiyat (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Edebiyat maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Edebiyat kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Madde adının "Anti-kahraman" olması gerektiğini düşünüyorum. Anti-Kahraman'daki k harfi büyük harfle yazılmış, özel isim olmadığından küçük harfle başlamalı. Antikahraman ise Türkçe'nin yapısına uygun değil...--Rapsar 10:10, 21 Şubat 2011 (UTC)
  • Türkçe'de "-" işareti hangi durumlarda kullanılıyor tam emin değilim ama başlığı "Antikahraman" olarak değiştirirken "Antikomünizm" kelimesini örnek aldım. — Pınar (mesaj) 10:57, 21 Şubat 2011 (UTC)
  • Anti kahraman kullanımı: Bu yazım şeklinde kitaplar da mevcut. Mesela: "Çocuk Yüzlü, Cinsiyetsiz Bir Anti Kahraman: Tenten", (1991)
  • Anti-kahraman kullanımı: Biraz bakınca bu kullanım daha fazla. Mesela Mehmed Uzun, "Kemal'in neredeyse anti-kahraman olan roman kahramanları..." derken Jimmy Burns, "Tam anlamıyla bir anti-kahraman kitabıyla karşı karşıyayız" demektedir.
  • Oysa antikahraman kullanımı google books'ta mevcut değil gördüğüm kadarıyla. Hatta yoğunluk anti-kahraman üzerinedir. Bu nedenle madde adı bu olmalıdır. --— heddagabler 16:46, 2 Ağustos 2012 (UTC)
  • Değişiklik yapmadan önce kibele'ye danışmıştım. Ona da söylediğim gibi "TDK yazım kılavuzuna göre kısa çizginin kullanıldığı durumlardan hiçbirine uymuyor galiba. Ayrıca sözlükte "antikomünizm", "antikapitalizm", "antisemitizm", "antidot", "antifriz", "antisosyal", "antidemokrat", "antidepresan" gibi örnekler var." En yaygın olan kullanım ("anti-kahraman") yazım kurallarına uymuyorsa diğer alternatiflerden biri ("antikahraman" veya "anti kahraman") kullanılmalı bence. — Pınar (mesaj) 03:08, 4 Ağustos 2012 (UTC)