Tartışma:Animasyon

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Aşağıda, neden bu değişikliğin yapıldığı açıklanmış ve 2008 yılında yaptığım değişiklikler aynen bırakılarak bu madde uzun süre doğru bilgilerle devam etmişti. Üstelik bütün kaynaklar gösterilmiş, ilgili örnekler verilmişti. Biz, bu işi sanat ve meslek olarak yapan insanlarız. Bu konuda Disney Stüdyoları'ndan Kamçatka Yarımadası'na kadar dünya üzerinde çalışan bütün animasyon stüdyolarına sorsanız, klasik animasyon denilen türün kâğıda veya tablet kalem üzerine ÇİZİLEREK yapıldığını size anlatacaktır. Maddenin İngilizce orijinalinde de "Geçmişte, bilmemne" diye bir ifade geçmemektedir! Kendinize gelin, terbiyesizlik yapmayın! BU MADDEDEKİ "GEÇMİŞTE" İFADESİ KALKACAK. O KADAR! KALKMAZSA DÜNYAYI AYAĞA KALDIRACAĞIM HABERİNİZ OLSUN! Animatoriks (tartışma) 16:06, 21 Mart 2012 (UTC)


== Klasik animasyon, geçmişte kalmadı! ==h

Şu cümle, gerçekten, klasik animasyon ile uğraşanların kanını donduracak nitelikte: "Geçmişte animasyonlar birkaç kağıda istenen resimlerin çizilmesi ve kağıtların hızlıca geçirilmesi veya bir çemberin içine konup döndürülmesi ile yapılıyordu."

GEÇMİŞTE... Yani artık değil! Yani kimse, kâğıda çizerek animasyon yapmıyor. Üstelik, "geçmişte" (Bu geçmişin hangi geçmiş olduğu belli değil) bu kâğıda çizilen animasyonlar, "Kâğıtların hızlıca geçirilmesi" (nasıl oluyorsa!) veya "bir çemberin içine konup döndürülmesi" (Allah Allah, bu gerçekten akıllara zarar işte!) yoluyla yapılıyormuş!

Canlandırmacılar üyesi onlarca klasik animasyoncu arkadaşımız, Çizgi Filmciler Derneği üyesi 68 kişi ve üye olmayan daha niceleri... Hepimiz, tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş birer dinozor olduk çıktık! Çünkü hepimiz animasyonu kâğıda, kalemle çizerek yapıyoruz. Kimimiz tablet de kullanıyor ama eninde sonunda kâğıt kullandığımız oluyor. Acaba diyorum, sadece biz mi öyleyiz? Türkiye dışına çıkıp bir dünya turu atsanız, acaba neler göreceksiniz? Bilemiyorum, bazıları kafasını kuma gömmekten pek hoşlanıyor!

Çizdiğimiz kâğıtları hızlıca geçirecek yöntem: Işıklı animasyon masasında, en fazla üç-dört kâğıdı elimizle tutup hızlıca açıp kapatarak göz aldanması yoluyla küçük bir animasyon yapabiliriz. En iyisi, kâğıtları ya bir scanner yoluyla veya üzerine kamera sabitlenmiş küçük bir stand yoluyla bilgisayara aktararak görmek. Çizdiğimiz animasyonun ön izlemesi (line-test veya test çekimi) ancak böyle olur, "kâğıtları hızlıca geçirerek" gibi belirsiz bir fiil yoluyla değil!

Bunun dışında, bildiğiniz gibi, "flip-book" denilen bir yöntem ile küçük bir not defterinin sayfa uçlarını, parmaklarımızın arasında hızlıca çevirerek benzer, daha küçük ölçekte, ilkel bir sonuca ulaşmak da mümkün. Fakat elbette ciddi bir projede, flip-book kullanmıyoruz. Animasyona yeni başlayanlar için ise birebir...

Bir çemberin içine konup döndürme ise yazdığım gibi, ta 1870'li yıllardan kalma bir yöntem. Bugün kimse böyle bir teknik kullanmıyor. Aslında değişiklik arayanlar için ilham alınacak hoş bir yöntem. L.E. Bu imzasız yazı 85.107.0.159 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. --Animatoriks 21:43, 23 Şubat 2008 (UTC)

  • telif içermeyen bilgileri kaynak göstererek buraya aktarabilir, maddedeki ifadeleri siz de düzeltebilirsiniz. --kibelemesaj 17:06, 23 Şubat 2008 (UTC)

Arkadaşım, Animasyon maddesindeki eklemenin telif hakkı tarafıma aittir, kaynağı da benim ve bunu Vikipedi'ye bağışlıyorum tamam mı, ikide bir silip durmayın şunu!--Animatoriks 21:33, 23 Şubat 2008 (UTC)

- Bu ekleme şimdilik dursun, Animasyon maddesini tamamen baştan sona ele alıp başından sonuna ayrıntılı olarak yazıp, bütün maddeyi değiştireceğim. --Animatoriks 21:55, 23 Şubat 2008 (UTC)

Resim:sdfad.jpg bu resim dosyasını katkıda bulunmak amaçlıdır.eklememde sakınca varmı.taslaktır.skeç. disney karakterini çizmiştim.ressamım.--Lilki 19:49, 13 Ağustos 2008 (UTC)

sizde dosya yükle butonu çalışmıyor.lili oturum açık.bir baksanız--Lilki 19:55, 13 Ağustos 2008 (UTC)

izin hatası diyor. bu ne demek ?--Lilki 19:58, 13 Ağustos 2008 (UTC)

ha. ya bende bir skeç var taslak. disney karakteri. ellen çizilmiş. resmi yüklicem fakat dosya yükle çalışmıyor.bunu onarın. sanırım ben biliyorum.vandalizm yapmışım.ona bakın.ıp adresi engellemeyi kaldırın.size faydalı olamam.izin hatası diyor. hizmetliler.bu engelli olduğumu gösterir.bekliyorum.--Lilki 20:11, 13 Ağustos 2008 (UTC)

ressam olarak katkıda bulundum. elle çizdiğim bir skeçtir. animasyona hazırlarken kullanılır.--Lilki 12:03, 19 Ağustos 2008 (UTC)

bu resmin kaynağı benim.yani onu çizen kişi.resme bakış sizi yanıltabilir. başka bir yerden kopyalayıp yapıştırmış bu adam dersiniz,dikkatli bakarsanız resimde,kurşun kalem, ve kuru boya kullanıldığını belirtmek isterim.burada animasyonu anlatıyor. amerikada bugs bunny nin skeçleri yapılmış.walt disney zamanında bir sürü ressam ordusu bu filmleri yapmak için çalıştı. sketch yani resmin kaba taslak bir çizimi yapılır ilk önce. sonra rötüş boyama v.s 40 tane işlemden geçer film olana kadar. bu da onlardan bir tanesi.karakter disney şirketine aittir. benim yaptığım, nasıl çizgi film yapıldığı, katkı.bu resmi ingilizce wikipedia beğenmişti.bu resmin kalması önemli. ülkemizde malesef bu işler zayıf noktada.silinmeme gerekçesini belirttim.iyi çalışmalar.kolay gelsin.--Lilki 15:14, 20 Ağustos 2008 (UTC)

merhaba,edweard olacak değiştirin ismini, ingilizce vikipedi böyle diyor.yanlış isme madde açılmış.--88.235.202.56 21:02, 10 Kasım 2008 (UTC)

doğrusu eadweard mış.--88.235.202.56 21:10, 10 Kasım 2008 (UTC)

KÜLTÜRÜMÜZ VE KENDİ DEĞERLERİMİZ[kaynağı değiştir]

merhaba,kendi kültürümüzle ilgili değişiklikler yapıyorum haberin olsun ,saygılar

elif video nun yaptığı emre diye dini çizgi filmler var türk yapımı.çeşitleri çok.hepsi türk yapımı.video açılmıyor hata veriyor olabilir.ismi kalması yeterlidir.herkes izlemişti emre yi biliyor.adının olması hatırlatır.silme tamam.--88.235.128.23 23:02, 16 Kasım 2008 (UTC)

sana dedimya ben.eserimi sil.amerikan kültürü bulunmasın.o ip atlama maddesindeki resmi de sildim.kültürümüze ters. başka resim yok diye onu koymuştum.şimdi vazgeçtim.bizim vikipedimizde kendi kültürümüzü yansıtan resim niye yok.rahatsız mı oluyorlar?--88.235.128.23 23:15, 16 Kasım 2008 (UTC)

RESİM KÜLTÜRÜ[kaynağı değiştir]

adım.miki ve pluto şablonu nu ben çizmiş olup vikipediye eklemiştim.çıkarmak istiyorum.kaldırın onu.kendi kültürümüzden bir şey olsun diye düşündüm.yani hiç bir şey de koymasak da olur.--Kirili 06:51, 17 Kasım 2008 (UTC)

95.8.227.240 08:52, 23 Nisan 2011 (UTC)En üsttei yazıyı hazırlaan akadaş uzmanlık derecesinde bilgi sahibine benziyor. Neden maddeyi geliştirmiyor?95.8.227.240 08:52, 23 Nisan 2011 (UTC)