Tartışma:Amfizem

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Anfizem sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Tıp (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Başlıksız =[kaynağı değiştir]

Başlığın amfizem şeklinde değiştirilmesi daha uygun olur. Google Türkçe sayfa aramalarında anfizem 22.000, amfizem 312.000 sonuç veriyor. Tıpta genel kullanımda amfizem seklinde. TDK sözlüğünde de amfizem şeklinde çıkıyor, orjinali fransızca.drgulcuileti 12:32, 3 Şubat 2012 (UTC)

"Anfizem" Başlık yanlış açılmış. "n" ile değil "m" ile olacak. Türk dil kurumunda da TDK "amfizem" olarak geçer. http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.5450a90136f435.37683374

Hastalığın adı "Amfizem"dir. Hem Türkiyede kullanımda hem de internette geçen literatürde hep "m" ile geçmektedir. Bu imzasız yazı Msubasi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

KOAH ve amfizem aynı mı[kaynağı değiştir]

Bu maddenin ingilizce sürümünü açmak istediğinizde "Chronic obstructive pulmonary disease" (türkçesi KOAH) sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Vikipedi'de KOAH ve amfizem maddeleri farklı. Wikipedia'ye göre ise KOAH ve amfizem aynı şey. Onların yanlış bizim doğru bilmemiz bence düşük bir ihtimal.•♦Drrorschach (mesaj) 16:13, 19 Ekim 2015 (UTC)