Tartışma:Anadolu lisesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

www.uyap.adalet.gov.tr 'nin sayfaları yokolmuş görünüyor. Geri geldiklerinde simdi Google'in onbelegine olan web baglantisinin www.uyap.adalet.gov.tr'ye verilmesi gerek...

  • Maddedeki Bazı Anadolu Liseleri: kısmına eklenen anadolu liseleri, tüm anadolu liseleri arasından hangi kriterlere göre seçilerek oraya yazılıyor? --Dreamer 18:28, 8 Aralık 2006 (UTC)

sınıflar 30 kişiyi geçemez[kaynağı değiştir]

Bu düzenleme hangi kaynağa dayanıyor?

Eğer kontenjan sayılarına bakarsanız okulların örneğin 180 kişi , 210 kişi vb. gibi 30 un katları kadar öğrenci aldığını görürüsünüz... tabi 30 bazı durumlar için geçerli değil örneğin 35 kişi fen alanını seçmişse 5 kişi için ayrı bir sınıfı açılmaz... Bu imzasız yazı Well1002 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 17:38, Temmuz 16, 2009 --Doğubatıkuzeygüney 10:23, 27 Ocak 2012 (UTC)Sınıflar 30 kişiyi geçemez, geçmemesi gerekiyor. Çünkü kalabalık sınıflarda öğrenciler rahat edemiyorlar. İyi ders dinleyemiyorlar. Anadolu liseleri gibi prestejli okullarında buna dikkat etmesi gerekiyor. Sonuçta o öğrenciler seçme....

Daha önceden eklenmiş kaynakta sınıfta en fazla 34 kişi olabilir yazıyor. Kavas (mesaj) 08:54, 2 Mart 2017 (UTC)

"Kullanıcı:Sensitive meatball" ın Maarif Bakanlığı Kolejleri maddesine eklediği şu satırlar, ilgili madde olan Anadolu Lisesi maddesine taşındı:

Bu okullardan sadece Kadıköy Anadolu Lisesi kesintisiz İngilizce hazırlık öğretimi vermiştir. Maarif Koleji olarak kurulan diğer beş öğretim kurumu 2003-2004 yılından bu yana hazırlık eğitimi vermemekte ancak hazırlık sınıfı açabilmek için gerekli çalışmaları yürütmektedir.

Maarif Bakanlığı Kolejleri maddesinin konusu 20 yıl boyunca Maarif Koleji adı altında eğitim vermiş ilk 6 çekirdek okulu kapsamaktadır. 1975 yılından sonra kurulan ve yapılarında ve müfredatlarında sık sık değişiklikler yapılan ve sayıları yüzleri bulan, zaten adları da daha 1975 yılında Anadolu Liseleri olarak değiştirilmiş olan okullarla ilgili bilgiler ilgili maddenin başlığı altında incelenmelidir.--docbaba 06:37, 3 Eylül 2009 (UTC)Docbaba mesaj

Tarihçe - Başlangıç[kaynağı değiştir]

Anadolu Lisesi fikri bana göre İngilizce hazırlık sınıfı ile başlayıp, ardından Fen ve Matematik derslerinin de İngilizce görüldüğü bir çeşit devlet "kolej" sistemi. Bu sistem ne zaman başladı ve ne zaman bitti merak ediyorum. Eğitimci birileri varsa lutfen burada bu bilgiyi paylaşsın. Ben bir Ankara Atatürk Anadolu Lisesi 1988 mezunu olarak, hazırlık ardından altı sene okunulan (üç sene orta okul, üç sene lise) sistemde yetiştim. Sonradan yabancı dilden vazgeçilmiş. --Rumi (mesaj) 06:06, 25 Mayıs 2016 (UTC)