Tartışma:Amasya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

İçerikle İlgili Tartışmalar[kaynağı değiştir]

Bilgi kutusundaki belediye başkanı kısmını bilgisini doğru girdiğim halde düzgün çıkmıyor, nedenini bulamadım. Phpguru 14:26, 22 Aralık 2007 (UTC)

Bu maddede geçen Bazı Okullar başlığının madde içerisinde yeri olmadığını düşünmekteyim. Belki alt bir madde oluşturulabilir bu konuda...Phpguru 14:23, 22 Aralık 2007 (UTC)

Cumhuriyet dönemi tarihçe ile ilgili bilgiler çok detaylı olarak mı girilmeli yoksa ayrı bir madde halinde mi sunulmalı emin olamadım, fikirlerinizi bekliyorum. Phpguru 00:21, 21 Ocak 2008 (UTC)

Selam. Okuduğum kadarıyla tarih kısmı sırf Amasya şehriyle ilgili değildir. Emirlik vs. de kapsıyor. Fakat bence burda detaylı yazarak daha sonra yeni bir madde açıp oraya yapıştırırsanız işiniz daha kolaylaıştıracak gibi. Ancak bu şahısi düşüncem. Konu okullara gelince o okulları anlatan maddeler yoktur. Dolayısıyla dış bağlantı kısmına atılmalıdır. Ya da Okullar başlık altında sadece isimleri yazılmalı. Bi de kaynakları gösterilse Amasya (şehir) maddesi daha zenginleşecek. Elinize sağlık. İyi çalışmalar. Takabeg 00:58, 21 Ocak 2008 (UTC)

Resim eklemesi[kaynağı değiştir]

Benim çektiğim bir Amasya resmi eklenmiştir. --Ahmet Keleş 21:54, 9 Kasım 2006 (UTC) Amasya il merkezinin kuzeyini kaplayan Harşena Dağı üzerindedir. Harşena Kalesi adıyla da bilinir. Amasya Kalesi'nin kurulduğu kaya kütlesi, denizden 700m, Yeşilırmak'tan ise 300m yüksekte bulunmaktadır. Arap Bizans Dönemi Mezar Lahiti Bu Bizans dönemine ait yüksek kabartma mezar lahiti, Merzifon'da bulunmuştur. Lahit üzerindeki kitabede, "Saygı ve Merhamet duygularıyla yaklaşanlar Tanrı'dan iyilik görsünler. Ancak kötü niyetle yaklaşanlar ve mezarı ele geçirmeye çalışanlar veya başka bir kötülük yapanlar için, bu dünya basılmaz, denizler aşılmaz olsun. Çocuklarının ve karısının hayrını görmesin, rızkı azalsın" cümlelerine yer almaktadır. tarihçilerine göre kaleyi ilk defa Kumandan Karsan veya Harsana yaptırdığı için Harşana / Harşena ismini almış olabileceği söylenmektedir. Batılı tarihçilere göre ise Kale, Pontus kralı Mitridates tarafından yaptırılmıştır İtalik yazı