Tartışma:Alev Alatlı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Alev Alatlı'nın damadı olan Kaan Aktan'ın, Oktay Yivli'nin "Alev Alatlı'nın Romancılığı" adlı doktora tezinin 22. sayfasında geçen "Alper Orhon’la yaptığı evliliğinden Funda adında bir kızı ve Kaan adında bir oğlu vardır." cümlesi ile Alev Alatlı'nın oğlu olduğu yanlış biçimde ifade edilmiştir.

Sayfada özel hayatı ve ölümü başlığı altında bulunan Alev Alatlı'nın Kaan adında bir oğlu olduğu bilgisi, "Günel Ağasefazade (2020). ALEV ALATLI’NIN GOGOL’ÜN İZİNDE ADLI ROMAN SERİSİ ÜZERİNE SÖZ DİZİMİ ÇALIŞMASI (PDF). Karabük Üniversitesi. s. 17. 2 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlenmiş olup, yanlış bilgi bulunan kaynaktan arşivlenmiştir. Çünkü belirtilen kaynakta, cümle olduğu gibi Oktay Yivli'nin doktora tezinden aktarılmıştır.

Damadı Kaan Aktan hakkında bilgi için 07.12. 2014 tarihindeki "TT NET GENEL MÜDÜRÜ KİM?" (http://www.telekomculardernegi.org.tr/haber-5842-tt-net-genel-muduru-kim-.html) isimli yazıya göz atılabilir.

Alev Alatlı'nın sayfasındaki özel hayatı ve ölümüne dair başlığın altındaki "Kaan adında bir oğlu" ibaresi ve gösterilen 18 numaralı kaynakça gerçeği yansıtmamaktadır. Saygılarımla, Enderun Firarisi (mesaj) 12.27, 11 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]