Tartışma:Alaşım

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Başlangıç-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kimya (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kimya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kimya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tunç mu demir mi daha sret?[kaynağı değiştir]

Maddeyi hazırlayan arkadaşımız tuncun demirden daha sert olduğunu yazmış. Acaba bu doğru mu yoksa yanlış hatırlama mı? Biz demirin tunçtan daha sert olduğunu öğrenmiştik. Belki biz yanlış öğrenmiş olabiliriz... Yine konuyu hazırlayan arkadaşımız çelikin milattan önce 1800'lerde kullanıldığını yazar. Eğer demir milletten önce 12 yüzyıl civarında bulunmuş ise ve çelik demir ve karbon alaşımından oluşuyor ise demir bulunmadan önce çelik nasıl kullanılmış olabilir burada da bir yanlışlık olması gerekir... Rehbermuammer (mesaj) 06.24, 2 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]