Tartışma:Ahmet Türk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Maddenin üslubu[kaynağı değiştir]

Yahu artık vazgeçelim şu huylarımızdan. Siyasi bildirge gibi madde yazılmış. Şu aşağıya eklediklerim ne demek oluyor Allah aşkına:

- Güneydoğu'nun aşiretlerinden Kanco ailesindendir. - Türk, son birkaç yılını dedesi Hüseyin Kanco tarafından 1905 yılında restore edilenMardin’in Derik ilçesindeki ünlü Kasr-ı Kanco’da geçiriyordu. - Bu ihtişamlı yapıya kale veya şato da demek mümkün - Hüseyin Kanco, Hamidiye alayına bağlı bir Kürt komutan olarak biliniyor - Saldırılardan korunmak amacıyla kale ev tarzında inşa edilmiş olan Kasr-ı Kanco, hâlâ ihtişamlı görüntüsünü koruyor. - Ahmet Türk, boş vakitlerinde 30 bin dönümlük pamuk ve mısır tarlalarını geziyor

Adamın pamuk tarlalarının dönümünden bize ne? Dedesinin mesleğinden kime ne? Evinin ihtişamından bize ne? Aşiret belirtilmesi ne anlama geliyor? Yani uzun bir madde olsa detaya inilmiş denebilir ama kısacık bir maddenin daha ikinci cümlesinden başlanıyor bilinçaltları doldurulmaya. Yaşadığı yer saray gibi, dedesi hamidiye alayından, malvarlığı su gibi, kendi aşiretçi. Bu bilgiler ön plana çıkarılarak kara propaganda yapılıyor açıkça.

Sadece şunu diyorum: bu kadar kısa herhangi bir diğer madde de bu tür bilgilere yer veriliyor mu? Belirttiğim kısımların kaldırılmasını öneriyorum.

Kaynak belirtme rekoru[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de gördüğüm en çok kaynak belirtilmesi gereken madde sanırım. İlgilenenler, elini çabuk tutmalı bence--вяí¢αи76ileti 08:06, 19 Eylül 2009 (UTC)

Kurdish nationalist[kaynağı değiştir]

Demin User:Kibele tarafından kaldırılan kaynakları göstereyim. İncelerseniz iyi olur.

  • Haz. Robert W. Olson, "The Kurdish Nationalist Movement in the 1990s: Its Impact on Turkey and the Middle East", University Press of Kentucky, 1996, ISBN: 9780813108964, s. 144.
    • ... obliged to integrate Kurdish nationalists (namely Ahmet Turk and Nurettin Yilmaz) both locally and nationally.
  • Morton Abramowitz, Turkey's Transformation and American Policy, Century Foundation Press, 2000, ISBN: 9780870784538, s. 64.
    • one of Turkey's leading Kurdish nationalist politicians bears the name Ahmet Turk

Takabeg ileti 09:52, 24 Mart 2013 (UTC)