Tartışma:Afrika kökenli Türkler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Kullanıcı:Simon Bolivar’ın isteği üzerine maddeyi biraz geliştirdim. ancak, böyle ırk kökenli ayrımları ansiklopedik olarak anlamlı bulmadığımı da belirtmek istiyorum. türkçe'de afro-türk diye bir kullanım var mı, emin değilim. mesela babası amerikalı olan defne joy foster’ın burada yer alması doğru mudur, ondan da emin değilim. :) bilgiler, birçok kaynakta yer alan genel bilgilerdir, tek bir kaynakça vermek pek mümkün olmuyor. kırkpınar başpehlivanı olan ve ‘kara’, ‘arap’ gibi lakaplarla tanınan birkaç isim var. sanırım onları da eklemek gerekir. ben, yine emin olmadığım için eklemedim. --kibele 14:40, 2 Eylül 2006 (UTC)
    • Bence maddenin başlığı sorunlu Afro ön takısı ABD'de ortaya çıkmış bir kavram. Türkiye'de siyahlar veya zenciler-beyazlar şeklinde ABD'dekine benzer bir ırk sorunu yaşanmamıştır. O yüzden de ABD'de türetilmiş "siyaseten doğrucu" bir kavramın buraya sebepsiz yere ithal edilmesi kanımca yanlıştır.--2ulus 22:42, 4 Mayıs 2007 (UTC)
    • Bence de Afro sifati oldukça sunî duruyor, acaba Türkiyeli Siyahîler daha mi iyi oturur, zîra Zencî problemli. Yabanci dillerde Africans in Turkey yazdigi gibi, veya Arabs in Bulgaria tarzi bir kategori mümkün olabilir mi diye fikir kuruyorum. Bulgaristan Türkleri (Türk kökenli Bulgarlar denmez) denildigi gibi Türkiye Afrikalilari a.nailov 22:35, 11 Mart 2014 (UTC)


    • Bugun gazetede Afro-Turkler baslikli bir yazi cikmis. Gazete Tarih vakfi'nin yaptirdigi bir arstirmadan bahsediyor. Ulasabilen varsa buraya eklemek guzel olabilir. Radikal.--CenkX 10:52, 30 Ağustos 2008 (UTC)
    Elvan Abeylegesse buraya eklenmeli midir emin olamadim. Kendisini Turk kizi olarak tanimliyor, Afro-Turk dedigini hic duymadim.--CenkX 11:09, 30 Ağustos 2008 (UTC)
    • Ihtiyac kriteri diye bir kriter var mi bilmiyorum ama kanimca bu madde olusturulmadan once maddeye ihtiyac duyulmasi gerekir. Afrika kokenli olup olmadigini bilmek kimin ihtiyacidir kime ne fayda saglar bilmiyorum. Bunun yerine harcanacak emek daha elzem bir konuya sarfedilse daha iyi olur diye dusunuyorum. Politik tartismaya gelirsek; ne kadar Afrika kokenli Turk var?, ne kadar baska etnik kokenden Turk var? Sanirim bugun Rus kokenli Turk sayisi Afrika kokenlilerden fazladir. Ama is oraya gelecekse 'kurt kokenli' Turkler, laz kokenli Turkler vs gibi siniflandirmalara gidilebilir. Bence herhangi bir maddeyi alirken kultur ve toplumun ihtiyacina cevap verme dogrultusunda olmalidir, yoksa bir mana ifade etmez, yapmacik olur. "Roma kokenli Turkler" (Romanlar) adli bir madde olusturmaya ne dersiniz?:) En azindan Turkiye'de daha belirgin bir etnik grup ve bu insanlar kendilerini "Roman" olarak tanimliyorlar. BillyG 11:21, 30 Ağustos 2008 (UTC)

    Ihtiyac duyulmus ki 2006 yilindan beri bu madde varmis. Benim de bugune kadar haberim yoktu, ihtiyac duydum ansiklopediye baktim, Birileri oturup yazmis. Merak duymak da cok dogal, cocuklugumuzdan kalma, camdan bakan Arap baci diye ninni var. Dogal olarak herkes merak edebilir kim bu Arap baci diye, cok kuturel, toplumsal bir ihtiyactir. Kulturel mirasimizdir, cesitliliktir, ayrica zenginliktir. Romanlari olurturmaya gerek yok, eminim arkadaslar coktan yazmistir. --CenkX 11:39, 30 Ağustos 2008 (UTC)