Tartışma:Achaea

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Yunanistan (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Osmanlı döneminde buraya Ahaya denilirdi. Osmanlı döneminde London'a Londra deniliyordu, şimdi de öyle. London şeklinde değiştirmiyoruz, gelenekselleşmiş. Aynı şeyler Yunanistan'daki yer adları için haydi haydi geçerli. Üstelik Achaea Yunan harfleriyle yazılmış bir isim orijinalinde. Kurala göre, Türkçe'de gelenekselleşmiş bir karşılığı varsa o kullanılır. Osmanlı'da Ahaya denilirdi.--Tuleytula 12:23, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Sevgili Takabeg, gerekçenizde "Roma'nın eyaleti" vurgusu var. Türkiye Cumhuriyeti döneminde Latin harfleriyle yazılmış bir akademik veya resmi metinde Achaea eyaleti için Ahaya yazılışının kullanıldığını bulursam durum değişecek mi? Bulduğumuza değsin diye soruyorum. İyi çalışmalar. --Tuleytula 21:13, 5 Temmuz 2009 (UTC)