Tartışma:Ağrı ayaklanmaları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Maddenin adı devlet mi olmalı, yoksa ayaklanma mı ikisi arasında çok fark var. Lütfen konuyu bilenler yardımcı olsun. Yoksa hassas bir konuya parmak basılmış oluyor bu adla. M.K.Atatürk döneminde T.C. devleti topraklarında birkaç yıl mevcut olan bir devletin varlığından nasıl olur da haberdar olmadı, ansiklopediler?????

Haklısın bende tam olarak karar veremedim fakat İngilizce den çeviri yaptığımdan tam olarak bende ne kullanacağımı bilemedim.Önerilerinizi bekliyorum.


Öteki madde nerede?[kaynağı değiştir]

Eskiden daha kaliteli madde varmış. Neredeeeee? Takabeg 10:57, 3 Aralık 2007 (UTC)

Ağrı isyanlarının üçü de bastırılmıştır. Sözde Ağrı bayrağı adıyla verilen asi hainlerin kullandıkları bir paçavradan başka bir şey değildir. İsyancılar hiçbir zaman Ağrı'da hüküm sürememişlerdir.

ağrı isyanıdır birinci ikinci ve üçüncü ağrı isyanları ağrı isyanları olurken daha o zaman doğubayazıt diye bir ilçe yoktu, şimdiki doğubayazıt ın yerinde boş bir arazi vardı, ayrıca 1927 den 1932 yekadar ağrı kürt cumhuriyetide vardı bunuda yazmanızı rica ederim, herşeyi sansürleyen türk tarihi yazmıyor ama tüm dünya tarihinde yazıyor, inanmayan google ye ingilizce ağrı (ararat) kürt cumhuriyeti yazsın

Bağımsız kaynaklarca doğrulayın[kaynağı değiştir]

Bağımsız kaynaklarca doğrulanmadan "katliam" adının verilmesi Vikipedinin tarafsızlık ilkesiyle bağdaşmaz --Kmoksy 02:50, 5 Eylül 2010 (UTC)

Yerli halk tarafından doğrulaniyor zilan katliamı orda binlerce insan katledilmiş kaçmayı başaranlar anlatiyor Furkanugurkaya (mesaj) 17:05, 15 Haziran 2015 (UTC)

Zeylan Ayaklanması ve[kaynağı değiştir]

Zeylan Ayaklanması ve bastırılması, Zeylan (Zilan), Erciş, Çaldıran, Patnos gibi geniş bölgede Eylül 1930'a kadar devam etmiş olayın adıdır. Zilay Katliamı ise Zeylan bölgesinde Temmuz 1930'da yaşanmış katliamın adıdır. Takabeg ileti 11:36, 10 Eylül 2010 (UTC)

  • Orasını biliyoruz. Katliamın yaşandığına dair üçüncü parti kaynakları bulunmamaktadır. Topluluğun kararına saygı gösterecek misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 11:38, 10 Eylül 2010 (UTC)
Bulunuyor. Tekrar kontorl edin. Takabeg ileti 11:39, 10 Eylül 2010 (UTC)

Bu derlemeyi çok beğendim. Dağdaki mağaralar bombalandı filan diyor..--Boyalikus 14:22, 10 Eylül 2010 (UTC)

Ardeşir Muradyan[kaynağı değiştir]

Bilgi kutusuna bir resim yerleştirilmiş. Resmin alındığı kaynak ölü linke çıkıyor. Ancak açıklama olarak şu yapılmış : Rohat Alakom'ın Hoybûn örgütü ve Ağrı ayaklanması adlı kitabının 180. sayfasında fotoğrafının açıklamasında Ardeşir değil Hasenanlı Ferzende Bey olarak, İhsan Nuri'nin sağındaki kişi ise Şıpkanlı Halis Bey (Halis Öztürk: DP döneminde IX., X. ve XI. dönemleri Ağrı milletvekilli) olarak geçmektedir Madem kitapta Hasenanlı Ferzende olarak geçiyor, Ardeşir Muradyan olduğunu nereden anladınız, kaynağı nedir ? --Boyalikus 12:23, 12 Eylül 2010 (UTC)

komedi-masalpedi[kaynağı değiştir]

İşlerimden dolayı giremediğimden beri malum kişi tarafından vikepedi masalpediye dönüşmüş.

Türkiye'nin isyanı bastırmak için yaptığı harcamalar ekonomik krize neden oldu. Kaynak olarak ;

Rohat Alakom'ın Hoybûn örgütü ve Ağrı ayaklanması adlı kitabının 180. sayfasında fotoğrafının açıklamasında Ardeşir değil Hasenanlı Ferzende Bey olarak, İhsan Nuri'nin sağındaki kişi ise Şıpkanlı Halis Bey. Denmiş. Yahu nerde yazıyor ekonomik kriz. Komedi.

Zilan ayaklanması bir anda Zilan Deresi Katliamı na dönüşüyor. kaynak yok. Malum kişi münasip bir yerinden uydurup yazıyor.


Malum kişilerin Türk düşmanı olduğunu sistematik olarak maddeleri bozduğunu söyledik ceza aldık.

Yöneticiler malum kişiyi korumaya devam etsin !

--Balabanpasa 08:52, 10 Ekim 2010 (UTC)