Tartışma:Ağcabedi (rayon)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Ağcabedi Rayonu sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Azerbaycan (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kahve renkli değil Pembe-Kırmızı-Yeşil renkli harita kullanalım. Daha net ve açıklayıcıdır. Haritada Dağlık Karabağ Cumhuriyeti gösterilmediğine göre ne siyasi ne de taraflı. Takabeg ileti 20:53, 6 Şubat 2009 (UTC)

Aslında DKC gösterilse daha doğru olurdu, en azından güncel. Hiçbirşey gösterilmeyince taraflı oluyor ama tartışmalı bölgeler gösterilince ne siyası ne de tarafsız mı oluyor? Mesele Azerbaycanın iç bölgüseyse bunun ülkedeki diğer durumlarla ne alakası var? Sadece bu bölgünün aksettirilmesi gerekmiyor mu? O zaman her haritada ülkedeki tüm güncel sorunlara da değinmek lazım, nerde yol var, eurovizyon şarkıcısı hangi bölgeden, nerelerde muhalifet güçlü ve saire ve saire. Harita filanca rayonu gösteriyorsa o rayonu gösterir. Başka bir şey olması, illede tarışmalı bölgelerin gösterilmesi tabiki tarafsızlık ilkesine aykırıdır. --76.64.176.197 21:19, 6 Şubat 2009 (UTC)


Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin yönetim birimleri
  • Bu madde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yönetim birimlerinden birini anlatan bir maddedir. O yüzden Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki X rayonun konumunu gösteren haritada Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin yönetim birimlerinin gösterilmesi doğru olmaz. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin fiilen yönetmediği ya da yönetemediği rayonlar da Azerbaycan'ın yönetim birimlerinde sağdaki harita da yer alabilir. Yine de konumu gösteren haritada Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin sınırları ve bölgelerinin gösterilmesi gerekmiyor, bence. Kıbrıs Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bölgeleri için de benzer durum söz konusudur. O yüzden bu Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin yönetim birimlerini göstermek şart değildir. Söz konusu Pembe-Kırmızı-Yeşil haritada gösterilen eski Dağlık Karabağ Özerk Oblastıdır. Ve tarihi bölge olan Dağlık Karabağ bölgesi ile de hemen hemen örtüşüyor (yüzde yüz aynı değil gerç). Ve haritada Dağlık Karabağı'daki rayonlar Azerbaycan Cumhuriyeti'ninkine göre çizilmektedir. Argümanın, Azerbaycan'ın kanununa göre böyledir şöyledir şeklindeydi. O yüzden tarafsızca bakmadığını düşündüm. Ayrıca Kahve renkli harita göresel açıdan da dezavantajlıdır. Bazen rayonun ve şehrin nerede olduğu bulamıyorum. Takabeg ileti 00:49, 7 Şubat 2009 (UTC)