Tartışma:Ağaçayırı Muharebesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yetersiz Madde[kaynağı değiştir]

Icerik yetersiz, Türkcesi bozuk, "dindas" gibi temelsiz (1453'ten itibaren Osmanli cokdinli bir imparatorluk) ve sübjektif nitelendirmeler iceriyor. Bir yöneticinin bu tür "sorunlu" Vikipedi maddelerini askiya almasi ve iyice toparlanmadan yayimlanmasina izin vermemesi gerek. Örnek: Bu ifade ("...tarihinde gerçekleşen Hadım Ali Paşa kumandasında Osmanli ordusu ile Özbek Bey komutanligi altindaki Memluklu ordusu, Adana yakinlarinda bulunan bir mevkide Ağaçayırı Muharebesi'ne giristiler. Sayica yuksek aseri olan ve cok guclu suvari askeri nedeniyle bu muharabe'de Memluk ordusu Osmanlı ordusunu yendi.") Türkce mi? --E4024 (mesaj) 21:46, 2 Haziran 2012 (UTC)

İçerik yetersizliği kaynaklara dayanarak geliştirilmesi gereken bir mevzu. Ona girişemedim. Türkçesi ve anlatımı düzenlendi, dediğiniz ifade kaldırıldı, kaynak olmadığından kaynaksız etiketiyle de etiketlendi madde.--RapsarEfendim? 22:37, 2 Haziran 2012 (UTC)
Kullanicilar -benim sadece tartisma bölümlerinde yaptigim gibi- "özel karakterler"i kullanmaya üseniyorlarsa hic madde yazmaya girismesinler daha iyi. O "akil" arkadaslarimiz bozuk Türkceleri ile, kaynak filan da göstermeye zahmet etmeden madde "yaratacak", daha ciddi (titiz, özenli) insanlar peslerinden dolasip onlarin ifade ve imlalarini düzeltecek, öyle mi? Vaktim olunca bu konuda daha genel bir tartisma acacagim. Simdilik Rapsar'a tsk edip maddede kalan hatalari duzeltmekle yetiniyorum. Hatalar derken de sadece ifade ve mantik hatasi degil, hala "özel karakter" eksiklikleri de var. O sekilde madde yazilmasi, tedavisi zor bir kanser. Buna karsi kesin bir önlem alinmali... --E4024 (mesaj) 08:30, 3 Haziran 2012 (UTC)