Tartışma:30 Eylül hareketi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tarih (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Endonezya (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Endonezya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Endonezya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu olay aslıdna '30 Eylül Olayı' veya '30 Eylül Darbesi'dir. 27 Mayıs katliamı, 12 Eylül katliamı demediğimize göre bu başlık ta uygunsuz duruyor. Bu darbelerde de insanlar öldürülmüştü gerç. Böyle durmak Türkçe vikipedinin ayıbıdır (bence). Değiştiriyorum. İyi çalışmalar. Takabeg 03:47, 8 Ocak 2008 (UTC)
+ Katliam kategorisinde kalıp kalmama konusunda tartışma yapılabilir. Takabeg 03:49, 8 Ocak 2008 (UTC)

Biraz düşündüm. Endonezya diline baktığımda '30 Eylül hareketi' olduğu anlaşıldı. Bir an önce şu anki başlıktan kurtalmak için '30 Eylül hareketi' olarak değiştireceğim. Teşekkür ederim. Takabeg 04:15, 8 Ocak 2008 (UTC)
  • Uygun bir adlandırma olmuş katliam ismiyle cidden taraflı ve yorumsal bir başlığa sahipti madde... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 04:35, 8 Ocak 2008 (UTC)

- Endonezce dilinde Gerakan 30 September diye geçiyor. Gerakan "hareket" demek olduğundan 30 Eylül Hareketi demek daha iyi bence.