Tartışma:14 Nisan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Takvim (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Takvim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Takvim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

14 Nisan gününe eklenen (2007 - Tandoğan) içerik VP:TBA ve VP:D kısa adlarıyla buraya yazdığım vikipedi kurallarımızı aykırı olduğu için abartılı 1 milyonu aşkın insan sayısı yerine onbinlerce insan olarak değiştirildi.--Etrüskileti 16:24, 14 Nisan 2007 (UTC)

Haklısınız, ancak "onbinler" ifadesi de biraz fazla küçültme olmuş sanırım. Haber programlarında telaffuz edilen rakam "yüzbinler" şeklinde. İsterseniz o şekilde değiştirelim derim. --Metal Militia ileti 16:36, 14 Nisan 2007 (UTC)
yaklaşık 300.000-200.000 insan. sayfaya nasıl kaynak gösterebilirim onu bilmiyorum ama şöyle;

http://news.google.com/?ned=us&ncl=1115151584 --Sophia 16:38, 14 Nisan 2007 (UTC)


Sorunşu ki o meydanda yapılmış olan en büyük miting çiftçi mitingidir ve o da kayıtlara 75 bin kişi civarı olarak geçmiştir. Bunda daha fazla olduğu kesin ama net rakam imkansız sadece 10 bin polis olduğu haberlerde geçen rakam... Ankaralı bir kullanıcı olarak bildiğim bir alan, belli bir saatten sonra arkadaşımın bürosundan mitingi izlediğimi de belirtmeliyim.--Etrüskileti 16:42, 14 Nisan 2007 (UTC)


net rakam tabii ki imkansız. ama haber kaynaklarında geçen rakam yaklaşık 300.000. bence kaynak göstererek bunu kullanabiliriz.--Sophia 16:47, 14 Nisan 2007 (UTC)


Kalabalık sadece Tandoğan'da değildi. Kalabalık hiçbir yere sığmadı. İspatını isteyenlere yüklediğim görüntüleri seyretmelerini tavsiye ederim. Milyonun ispatı yoksa onbinlerinde yok bu yüzden o kısmı çıkardım sağlam bir kaynaktan kişi sayısı doğrulanana kadar sayı vermemek asıl tba ya uygunca davranış olacaktır. --BIYIKLI 16:49, 14 Nisan 2007 (UTC)

Elbette bende şu an yukarıda verdiğiniz (sophia) bağlantıya bakıp olası kural ihlallerini ortadan kaldırmak adına iyi bir çözüm olacağını düşündüğümü belirtmek üzere yazıp kaydet demiştim... ama o arada siz yazmışsınız... Böyle kaynak ile burada ve Cumhuriyet mitingi maddeside sayısal veri bilgisi ile desteklenmeli. İlginize teşekkür ederim.--Etrüskileti 16:52, 14 Nisan 2007 (UTC)
Ekran görüntüsü 1Ekran görüntüsü 2 Bu iki görüntü canlı yayında ard arda tarafımdan alınmıştır. Kalabalığın onbinleri aştığı muhakkak fakat tarafsız bir kaynaktan doğrulanana kadar en güzeli rakam vermemek.--BIYIKLI 17:00, 14 Nisan 2007 (UTC)

Cnn 200 bin kişi olarak vermiş kaynağını ise Türk haber sağlayıcı Ajans Press (ap) kuruluşunu göstermiş. Ap'nin güncel haberlerinde ilgili haber yok. Ntvmsnbc'in sitesi ise yüzbinler ifadesini kullanmış. Net bir rakam vermek mümkün değil gibi, fakat yüzbinler uygun bir tanımlama gibi duruyor. --BIYIKLI 17:14, 14 Nisan 2007 (UTC)

[1], [2], [3] [4]

Bunlarda 300.000den fazla olduğunu söylüyor.bununla birlikte okuyupta yarım saattir nerede okuduğumu bulamadığım bir bilgi daha var.Tandoğan'a sadece 80.000 kişinin alındığı geri kalanların Anıtkabir'e kadar uzanan bir kordon oluşturduğu vs.--Machiavelli' msj 17:31, 14 Nisan 2007 (UTC)

Yeni ve çok sağlam bir resmi kaynak buldum. Genelkurmay'ın resmi sitesinden erişilebilen anıtkabir bölümünde günlük ziyaretçi adedi 370 bin olarak gözüküyor.--BIYIKLI 19:15, 14 Nisan 2007 (UTC)

Çok üzgünüm araya girip kalabalık etmek istemem ama, ben oradaydım ve kalabalık içinde bir dakika bile duracak zaman bulamadan Hipodrom'dan Aslanlı yola kadar hiç durmadan gittiğimizde halen Hipodrom'dan insanlar meydana geliyor ve otobüsler halen Ankara girmeye çalışıyordu. 300 bin saysı hakaret gibi. Ayrıca TSK'nın da ancak tahmini sayı verebilir, zira bayrak değişimi yapacak manga bile kalabalığın içinde yarım saat kadar geç kaldı. Ayrıca devamlı bir sirkülasyon vardı, meydana sığmayan kalabalık Anıtkabir'e yöneldi, ziyaretleri bitince meydana geri dönemye çalıştı. Anıtkabir'e giriş yapan insan sayısı değil bilmek tahmin etmek boş bir uğraş.

Bu arada polis barikatları ikinci grubun meydana girmesi ile miting alanı içinde kaldı, daha yukardaki barikatta Ankara'lı bir grubun ordan girmesi yüzünden miting alanı içinde kaldı, polis sayısı zaten yetersizde ve gelenleri bekletmemek kısa bir süre sadece yüzeysel bir arama yapabildi, bir süre sonra onu da yapayacakları kadar kalabalık olunca barikatları topladılar. 10.000 polis sayısıda az görev yapması, kaldı ki gelen polislerin en azından yarısı istanbul'dan çevik kuvvettendi.

Burada göze almanız gereken en önemli şey ise sayıların kasten düşük gösterilmeye çalışılması. Ama diyorsanız ki ben 1 milyon'a yakın (ve hatta belki daha fazla) olan sayıyı İktidar Borazanı Medya'ya olan saygımdan dolayı es geçeceğim, o zaman devam edin. Hatta üç beş kendini bilmez diyip kilitleyin konuyu. Yada en doğurusu olarak "tam sayı bilinmemekle beraber" ibaresi ile "yüzbinler" ifadesi kullanılsın. Ama her durum yarı-korumayı açın, zira henüz olmasa bile politik editler yakındır. 85.103.34.144 17:30, 15 Nisan 2007 (UTC) imlası rezil oldu ama neyse artık :)